Tα ρομπότ έγιναν τώρα και δημοσιογράφοι

Στον σεισμό που έπληξε το Λος Άντζελες τη Δευτέρα το πρωί, στις 6:25, οι Los Angeles Times δημοσίευσαν την ιστορία τους μέσα σε τρία λεπτά. Ήταν το πρώτο μέσο μαζικής ενημέρωσης που παρουσίασε την έκτακτη είδηση. Πώς τα κατάφερε τόσο σύντομα; Χρησιμοποιώντας ένα ρομπότ.

Ο Ken Schwencke, δημοσιογράφος και προγραμματιστής των LA Times είπε ότι το επίτευγμα οφείλεται

σε έναν αλγόριθμο που δημιούργησε και ονομάζεται Quakebot. Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της ρομποτικής δημοσιογραφίας, μιας πρακτικής που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο καθώς πολλοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί δείχνουν ενδιαφέρον, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι της έκτακτης είδησης.

[photo_1]

Ο Schwencke είπε ότι όταν ξύπνησε από το σεισμό το πρωί της Δευτέρας, απλά σηκώθηκε από το κρεβάτι, άνοιξε τον υπολογιστή του και βρήκε το ρομπότ να έχει γράψει ήδη την ιστορία στο σύστημα. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να κάνει κλικ στο «δημοσίευση». Οι αλγόριθμοι που χρησιμοποίησε ο Schwencke και η ομάδα του είναι σε θέση να παράγουν ειδήσεις σχετικά με σεισμούς, καθώς και ανθρωποκτονίες στην περιοχή και από εκεί και πέρα είναι θέμα του προσωπικού της εφημερίδας να αποφασίσει ποια θέματα θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω. Για το λόγο αυτό, ο Schwencke διαφωνεί με τις εικασίες ότι η ρομποτική δημοσιογραφία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους ανθρώπους. «Ο τρόπος που χρησιμοποιείται είναι συμπληρωματικός», είπε. «Γλιτώνει στους ανθρώπους πολύ χρόνο και για ορισμένους τύπους ιστοριών, μεταδίδει τις πληροφορίες προς τα έξω συνήθως περίπου με τόσο καλό τρόπο όσο και οποιοσδήποτε άλλος. Θεωρώ ότι δεν εξαλείφει τη δουλειά κανενός, αλλά κάνει τη δουλειά του καθενός πιο ενδιαφέρουσα».

http://www.huffingtonpost.com/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα