«Silver Alert: Χάθηκε ο Ιβάν»

Που είναι ο Ιβάν; Αγνοείται εδώ και μερικές εβδομάδες ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας ο οποίος από την απόλυτη δημοσιότητα που είχε πάρει ξαφνικά βρίσκεται σε διαδικασία… Silver Alert.

Να είναι κάποια στρατηγική ώστε να αντεπιτεθεί; Να πρόκειται για απόσυρση στο καβούκι του; Να είναι ότι δεν πάνε καλά οι μπίζνες που είχαν ετοιμαστεί για χάρη του και με τις ευλογίες της κυβέρνησης; Ή μήπως επειδή δεν τράβηξε φέτος

ούτε ο ΠΑΟΚ, εκτός του πέτσινου κυπέλλου;

Τα πράγματα που ακούγονται στην πιάτσα είναι πολλά και κανείς δεν ξέρει τι ισχύει. Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη ακούγεται ότι μπορεί να ακυρωθεί ακόμη και ο διαγωνισμός για τον ΟΛΘ όπου, θυμίζουμε ότι η κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε ο Ιβάν Σαββίδης είχε κερδίσει τη διαχείριση του λιμανιού. Κάτι για εγγυητικές ακούγονται, κάτι για αντιδράσεις και ενστάσεις από άλλη εταιρεία. Πολλά και διάφορα που πάντως διαψεύδει το ΤΑΙΠΕΔ. Και για το συγκεκριμένο έργο ακούγεται ότι ο Σαββίδης έχει συνάψει συμφωνία με την Άκτωρ του Μπόμπολα για να αναλάβει την εργολαβία. Αν δεν προχωρήσει δηλαδή θα έχουν και οι δύο συνέταιροι πρόβλημα.

Μεγάλο είναι το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και με τη συμμαχία Μαρινάκη – Βαρδινογιάννη στο Mega καθώς ο Σαββίδης εμφανίζεται κάτοχος ενός 20% που όμως δεν μπορεί να έχει παρέμβαση στο κανάλι και θα πρέπει να συνυπάρξει με τους άλλους δύο. Αφήστε που ακόμη κυκλοφορεί η φήμη ότι θα ζητηθεί η ακύρωση του deal Σαββίδη – Μπόμπολα για την απόκτηση του 20% του καναλιού με μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Μετά την ήττα Σαββίδη για τον ΔΟΛ ο επιχειρηματίας έχει «λουφάξει», όμως, το βασικό θέμα που άλλαξε τα δεδομένα ήταν η συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα, μια συνέντευξη άκρως πολιτική που για πρώτη φορά επιχειρηματίας παρενέβη με τέτοιο τρόπο. Οι ύβρεις κατά Μητσοτάκη και ΝΔ και η απροκάλυπτη στήριξη στον Τσίπρα κινητοποίησαν δυνάμεις που μέχρι τότε ήταν εν υπνώσει.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι Αμερικανοί δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τη διείσδυση του Σαββίδη στην Ελλάδα και μετά τη ρήξη στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Μόσχας ήρθαν οι προειδοποιήσεις από την Πρεσβεία, να μπει χαλινάρι στο «Ρώσο».

Το χειρότερο για τις φιλοδοξίες του Σαββίδη, αλλά και της κυβέρνησης, ήρθε από τη ρωσική πρεσβεία η οποία ενημέρωσε κορυφαία πολιτικά στελέχη ότι πίσω από τις κινήσεις του ομογενούς επιχειρηματία δε βρίσκεται η Μόσχα. Έδειξε έτσι ότι ο Πούτιν δεν κρύβεται πίσω από τον Σαββίδη και οι κινήσεις του επιχειρηματία είναι προσωπικές.

Καταλυτικό ρόλο για να υποχωρήσει η επιθετικότητα του Σαββίδη αποτέλεσε βεβαίως η άτεγκτη στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας η οποία κατάλαβε ότι η κυβέρνηση πάει να στήσει ένα σύστημα διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης και να προσφέρει στο πιάτο δουλειές» με αντάλλαγμα τη στήριξή της από το δίδυμο Μπόμπολα – Σαββίδη. Όλα δείχνουν ότι το Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες βλέπει τους δύο επιχειρηματίες ως «βαρίδια» και κάνει πίσω στη στήριξή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επανέλθει. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ο Τσίπρας θα χρειαστεί μιντιακή στήριξη και με κλειστή την… δεύτερη Αυγή, δηλαδή το Έθνος, θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους επιχειρηματίες και εκδότες. Ο δε Σαββίδης μπορεί να επανέλθει όταν θα βγει σε πλειστηριασμό ο Πήγασος για να τον πάρει κοψοχρονιά, αν και φαίνεται ότι θα κονταροχτυπηθεί με άλλον μεγάλο επιχειρηματία.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο «ταύρος εν υαλοπωλείο», Ιβάν Σαββίδης, ο «Ιβάν ο τρομερός», όπως έγραφαν γι’ αυτόν κάποιοι παρατρεχάμενοι, έχει πατήσει φρένο μέχρι νεωτέρας. Και μαζί του η κυβέρνηση αλλά και ορισμένοι δεξιοί… αδέξιοι που πιστεύουν ότι μπορούν να φτιάξουν «ρωσικό κόμμα», με κανάλια, μπίζνες και διαπλοκή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα