Καμία ψήφος χαμένη!

Σεπτέμβριος 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 35,46% και 1.926.526 ψήφους. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 28,09% και 1.526.400 ψήφους. Η διαφορά μεγάλη, 400 χιλιάδες περισσότεροι Έλληνες ψήφισαν τον Τσίπρα γιατί προφανώς είχαν να επιλέξουν αυτόν σε σχέση με τον… Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν λέμε, καλός Νεοδημοκράτης, στρατιώτης της παράταξης αλλά πώς να

το κάνουμε βρε παιδιά. Λίγος και κυρίως κατευθυνόμενος.

Σχεδόν δύο χρόνια από τότε είναι δεδομένο ότι η διαφορά δεν υφίσταται πλέον, αντιθέτως θα μπορούσε η ΝΔ να πει ότι είναι και 400 και 500 χιλιάδες μπροστά. Όμως, αυτά είναι εικασίες και οι κάλπες κρίνουν τον νικητή, όποτε αυτές στηθούν.

Ο κόσμος δείχνει να κάνει πλέον τις επιλογές του μακριά από τον άκρατο λαϊκισμό, την ψευτιά, την μπουρδολογία, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Κι ευτυχώς κάποιοι στη ΝΔ έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να κερδίσεις την εξουσία με ατζέντα υποσχέσεων που δεν έχουν καμιά αξία.

Όμως, η μάχη που κερδίζεται τον τελευταίο καιρό ενάντια στον λαϊκισμό έχει πολλά στάδια. Ο πόλεμος δεν κερδίζεται με δημοσκοπήσεις ή απλά με την αίσθηση ότι η κοινωνία έχει αλλάξει ρότα και κοιτάζει μπροστά. Θέλει καθημερινό αγώνα παντού. Στις γειτονιές, στα καφενεία, στην τηλεόραση και τις εφημερίδες, σε κάθε παρέμβαση κάθε στελέχους, από τον Μητσοτάκη μέχρι τον τελευταίο κλητήρα στο τελευταίο γραφείο της ΝΔ.

Και το 2009 όταν έχασε ο Καραμανλής από τον Παπανδρέου έγιναν εγκληματικά λάθη. Και το 2012 όταν κέρδισε ο Σαμαράς έγιναν λάθη αλλά και το 2015 με τις απανωτές αναμετρήσεις που κέρδισε ο Τσίπρας η ΝΔ βρέθηκε σε αποδρομή. Σε μια κατάσταση όπου έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Λάθη πάντα θα γίνονται, κι ελπίζουμε να υπάρχουν κάποιοι που θα τα επισημαίνουν και θα ανοίγουν τα μάτια στην ηγεσία του κόμματος. Άλλωστε, στο κτίριο της Πειραιώς δεν είναι όλοι… φωστήρες, χρειάζονται ταρακούνημα που και που.

Δύο πράγματα όμως είναι κρίσιμα για την τελική νίκη, για την εξόντωση ενός δύσκολου αντιπάλου που χρησιμοποιεί χτυπήματα κάτω από τη μέση πολλές φορές.

Το πρώτο και βασικό μέλημα της ΝΔ είναι «καμία ψήφος χαμένη». Ούτε ένας δεξιός δεν πρέπει να βρεθεί να υπονομεύσει την προσπάθεια που γίνεται για να φύγει ο εχθρός. Ούτε ένας δεν πρέπει να φυγομαχήσει είτε γιατί έχει πικρίες, είτε γιατί δεν του αρέσει ο Μητσοτάκης, είτε γιατί δεν τον χωράει το κοστούμι εξουσίας και ψάχνει για κάτι πιο άνετο. Στις δύσκολες μάχες αυτοί που πηδάνε από το καράβι καλύτερα να πάνε να πνιγούν. Είτε είναι στέλεχος, είτε απλός ψηφοφόρος. Όλοι οι δεξιοί πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν ψηφίζουν ΝΔ γιατί είναι το τέλειο κόμμα με τους τέλειους πολιτικούς. Αυτό είναι για τα παραμύθια. Και λάθη θα γίνουν και γκάφες και εγκλήματα. Όμως, αν τώρα δεν στηριχθεί η ΝΔ θα έχει γίνει το μεγαλύτερο των εγκλημάτων. Θα δοθεί η ευκαιρία της διαιώνισης μιας κακής, μιας άθλιας κυβέρνησης και μιας αριστεράς που θα καταστρέψει τον τόπο.

Το δεύτερο και επίσης βασικό είναι ότι πρέπει να απομονωθούν οι υπονομευτές της παράταξης για τους οποίους έχουμε γράψει ουκ ολίγα. Είτε είναι καραμανλικοί, είτε είναι ψευτοπατριώτες που πουλάνε τη μάνα τους για λίγη εξουσία, έστω και πρόσκαιρη. Αν δεν μπορεί η ηγεσία της ΝΔ να το κάνει για λόγους αρχής ή τακτικής ας το κάνει ο κάθε ψηφοφόρος. Δεν νοείται Νεοδημοκράτης και να στηρίζει κρυφά ή φανερά τον Τσίπρα. Τελεία και παύλα. Η ανοχή έχει και τα όριά της. Δεν μπορεί όλοι να δίνουν τη μάχη και κάποιοι να είναι Εφιάλτες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα