SOS για τα media της Κύπρου και τις επενδύσεις των Ελλαδιτών εκδοτών

Σήμα συναγερμού έχει σημάνει στις επιχειρήσεις media της Κύπρου (Φιλελεύθερος, Σίγμα TV, Λόγος) αλλά και στις ελλαδικές που έχουν παράρτημα, θυγατρικές ή απεσταλμένους και συνεργεία στη Μεγαλόνησο.

Ο ιός της κρίσης που μεταδίδεται μέσω των κλειστών τραπεζών και της αστάθειας που επικρατεί στο νησί, προσβάλλει τις ήδη ευάλωτες και υπερχρεωμένες επιχειρήσεις αλλά και τις

διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα που έχουν παραρτήματα, πελάτες και συμφέροντα (καταθέσεις) στην Κύπρο (Bold, DDB, Spot, V+O κ.ά.). Δεν αποκλείεται, παρά το αυξημένο την τρέχουσα περίοδο ενδιαφέρον για ενημέρωση από τη Λευκωσία, το αμέσως επόμενο διάστημα να αποσυρθούν οι επενδύσεις από την Κύπρο και να σημειωθούν δραματικές εξελίξεις.

Επίσης δεν αποκλείεται η μείωση των συνεργείων στην Κύπρο, η διατήρηση μόνον ενός ανταποκριτή ακόμη και η επικοινωνία μαζί του μέσω skype και όχι με δορυφόρο.

Θυμίζουμε ότι από τις ελλαδικές επιχειρήσεις media στην Κύπρο έχει παράρτημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ενώ συμφέροντα εκδοτών στην Ελλάδα υπάρχουν στο Mega Κύπρου, στο Σίγμα κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα ήδη οι μέτοχοι της Τηλέτυπος προβληματίζονται σχετικά με την επένδυσή τους στην Κύπρο, το Mega Κύπρου που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2000 (Τηλέτυπος Κύπρου ΛΤΔ), με κεφάλαια 851.000, που έχει ως σκοπό την αγορά και πώληση προγραμμάτων και τεχνογνωσίας στην αγορά της Κύπρου και της Μ.Ανατολής. Αρκετοί εκδότες στην Ελλάδα εκδίδουν τα έντυπά τους στην Κύπρο με ύλη κυπριακού ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα