Η κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει σε κούρεμα των καταθέσεων;;;

Δεν ξέρουμε που το πάει η Γερμανία με το θέμα της Κύπρου, ωστόσο, παρατηρούμε ότι από τις πρώτες ημέρες η στρατηγική του Βερολίνου είναι να αποδομεί συνεχώς την κυπριακή πλευρά εκθέτοντάς την στα μάτια όλου του κόσμου. Έτσι, μετά τις δηλώσεις ότι ο Ν. Αναστασιάδης ήταν αυτός που πρότεινε το κούρεμα των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ κι όχι οι Ευρωπαίοι, μια νέα αποκάλυψη έρχεται

να ταράξει τα νερά. Όπως μετέδωσε στον Σκάι ο Τ. Τέλογλου, ο Σόιμπλε παρουσίασε στο γερμανικό κοινοβούλιο έγγραφο με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου το οποίο ανέφερε ότι η τότε κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει σε κούρεμα των καταθέσεων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σε μια συγκεκριμένη διάταξη του εγγράφου αυτού γίνεται σαφές ότι μέτοχοι, ομολογιούχοι αλλά και καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες, Κύπριοι αλλά και ξένοι θα συνεισφέρουν εφάπαξ στη σωτηρία της οικονομίας του νησιού. Στο έγγραφο πάντως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις ποσοστών ενώ γίνεται λόγος για συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα μέχρι το 2018.

Αν αυτή η βόμβα Σόιμπλε είναι πραγματική αυτό σημαίνει ότι εδώ και τέσσερις μήνες κάποιοι Κύπριοι γνώριζαν για το επερχόμενο δράμα. Κι όχι μόνο γνώριζαν αλλά συναινούσαν και σ’ αυτό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ο «κόκκινος» πρώην πρόεδρος Δ. Χριστόφιας πρέπει να λογοδοτήσει για το γεγονός ότι ήξερε και δεν έκανε κάτι.

Επίσης, αν γνώριζε μια ομάδα ανθρώπων στην Κύπρο και μετέφεραν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αυτό θα πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας. Ο κ. Χριστόφιας έφυγε από την κυπριακή προεδρία και κατηγορείται ήδη ότι εδώ και μήνες ανέβαλε τις όποιες αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν αν και οι οχλήσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων ήταν έντονες. Με τις συνεχείς αναβολές πέτυχε να μην κρατά αυτός τη βόμβα όταν θα έσκαγε και τώρα είναι «εξαφανισμένος».

Πάντως,με σημερινή του ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαψεύδει τα περί συμφωνίας της κυβέρνησής του για κούρεμα καταθέσεων.

Το θέμα του κουρέματος καταθέσεων «ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα