Reuters: Η Κομισιόν ζητά να ξαναρχίσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ πρέπει να ξαναρχίσουν το συντομότερο ανέφερε η Κομισιόν. Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι πολύ σημαντική τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και για την υλοποιούμενη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας.

«Η διαδικασία

ιδιωτικοποίησης για τη ΔΕΠΑ θα πρέπει να επανεξεταστεί το συντομότερο δυνατό, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των πιθανών συνεπειών στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ο’ Κόνορ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι «ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Τόνισε, μάλιστα, ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην όλη διαδικασία είναι βοηθητικός, παρέχοντας τεχνική βοήθεια μέσω της Task Force. Είπε επίσης ότι είναι απόφαση των ελληνικών αρχών πώς θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, οι οποίες και θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση και να διευθετήσουν το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Κύκλοι της Κομισιόν σημείωναν ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στη διαδικασία και απέκλειαν κατηγορηματικά ότι είχαν επαφή με την Gazprom για το θέμα αυτό.
http://www.reuters.com/article/2013/06/11/eu-greece-depa-idUSB5N0DH01220130611

Keywords
Τυχαία Θέματα