O βρώμικος πόλεμος Τσίπρα κατά του Σαμαρά

Τώρα τα καταλάβαμε όλα. Είχαμε τη… θεία φώτιση για να καταλάβουμε γιατί έτσι ξαφνικά, γρήγορα και πρόχειρα «έσκασε» το σκάνδαλο με τους εκβιασμούς από δημοσιογράφους.

Γιατί δεν περίμεναν άραγε λίγο περισσότερο, να πιαστούν κι άλλοι και συνέλαβαν μόνο τρεις; Μήπως υπήρχε λόγος και σκοπός; Μήπως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Νέα Δημοκρατία

και κυρίως ο Σαμαράς;

Τι σύμπτωση. Γίνεται χαμός στην Ελλάδα, έχουμε μετατραπεί σε ένα απέραντο Γκουαντάναμο και ο Αλέξης πήγε προχθές στη Βουλή κραδαίνοντας μια επιστολή του Μπόργιανς την οποία μάλιστα παραποίησε ενώπιον των βουλευτών και του λαού. Ο λόγος; Να αποδείξει ότι υπήρχε CD με ονόματα φοροφυγάδων που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δέχθηκε. Μα πόσο τυχαίο είναι να έρχεται από τη Γερμανία επιστολή στις 7 το απόγευμα προκειμένου να πάει ο Τσίπρας μ’ αυτή και να κάνει σόου; Ούτε τη μετάφραση δεν είχαν κάνει και κατέθεσαν στα πρακτικά το κείμενο στα γερμανικά. Βεβαίως ο Αλέξης δεν ομιλεί την γερμανική, ό,τι του έδωσαν το είπε αμάσητο. Τι σύμπτωση, έπρεπε ο Τσίπρας να χτυπήσει τον Σαμαρά και δεν έκανε τον κόπο να δει τη συνέντευξη στον Σκάι όπου ο Μπόργιανς λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξαν λίστες το 2012.

Και πώς είναι δυνατόν ένα μόνο σκάνδαλο για να χτυπηθεί ο πρώην πρωθυπουργός και η ΝΔ; Χρειάζονται κι άλλα... Έτσι λοιπόν πήρε δουλειά για το σπίτι η ΕΥΠ με επικεφαλής τον πρώην Πασόκο και εσχάτως Συριζαίο Γ. Ρουμπάτη. Η υπόθεση των εκβιαστών – δημοσιογράφων ήταν το καλύτερο όπλο. Ειδικά αν ορισμένοι από αυτούς έχουν σχέση με στελέχη της ΝΔ όπως ο Τραγάκης ή ο Δήμας. Ο υπερκοριός έπιασε δουλειά σε ένα κύκλωμα που όλως τυχαίως κινούνταν στο χώρο της δεξιάς, αποκρύπτοντας η κυβέρνηση ότι πούλαγε προστασία στον Πατριάρχη Αλέξιο… Τσίπρα και στον Παππά που έγινε «Αρχιμανδρίτης».

Τα χτυπήματα στον Σαμαρά πρέπει να είναι πολλά και απανωτά ώστε να μη συνέλθει ποτέ. Ούτε αυτός ούτε η ΝΔ που μπορεί να παίρνει τα πάνω της στις δημοσκοπήσεις, όμως, είναι τόσο χαλαρή που σε λίγο θα μας πάρει ο ύπνος.

Βρέθηκαν λοιπόν και κάποιοι «χρήσιμοι ηλίθιοι» προκειμένου να δημοσιεύσουν δήθεν αποκαλυπτικά έγγραφα για σχέσεις του Σαμαρά με τον Μαυρίκο και άλλα πράσινα άλογα. Πριν καν δημοσιευτούν τα σχετικά «ρεπορτάζ» και με τις φήμες μόνο βγήκε η Γεροβασίλη να χλευάσει, να προκαλέσει και να ζητήσει να απαντήσει η ΝΔ για το αν ο Μαυρίκος έπαιρνε ένα σκασμό λεφτά. Ξέχασε βεβαίως να απαντήσει πραγματικά στον Αυγενάκη για το αν συναντήθηκε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης με έναν από τους εμπλεκόμενους στους εκβιασμούς. Και στο κάτω – κάτω εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ πλήρωναν οι τρεις παραπάνω προκειμένου να αρπάξουν κανένα φραγκάκι. Όπως ξέχασε η κυβέρνηση να απαντήσει και στα εξής:

1.Ποιος πλήρωνε τον Μουσσά σε τρεις κρατικές δουλειές και δεν τον έδιωχνε επί ΣΥΡΙΖΑ; Ήταν στην ΕΥΔΑΠ, στην Attica, σύμβουλος της Σαββαϊδου αλλά ο… τίμιος ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε στην εξουσία τον διατήρησε για πολλούς μήνες.

2.Γιατί η κυβέρνηση που κόπτεται για την τιμιότητα και την ηθική των κομμάτων επιτρέπει στην ΕΥΔΑΠ να μοιράζει στα μέσα ενημέρωσης 1,5 εκατ. ευρώ; Να διαφημίσει τι αφού είναι μονοπώλιο;

3.Η ΕΥΠ άραγε παρακολουθούσε μόνο τα τηλέφωνα των κατηγορούμενων ή έχουμε κι άλλες παράνομες υποκλοπές; Λένε οι κακές γλώσσες για μισθωμένα ταξί που έχουν κι ένα βαλιτσάκι που μπορεί να καταγράφει τα πάντα. Ποιους άλλους έχει καταγράψει η ΕΥΠ και δεν τους δίνει στη δημοσιότητα; Μήπως στήνεται ένα δίκτυο παρακολούθησης των πάντων και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την επιλογή; Λέγεται ότι στο Μαξίμου υπάρχουν τεχνικοί που ξέρουν τα πάντα για το πώς θα γίνουν οι καταγραφές, ποιοι λένε τα πολλά και πώς θα τους «εκβιάσουν». Ας μην πιάνεται εξ απήνης η κυβέρνηση. Γνώριζε και γνωρίζει τα πάντα.

4.Μήπως οι συλληφθέντες τελικά δεν ήταν μόνον αυτοί αλλά έρχονται κι άλλοι; Που επίσης θα συνδεθούν με τη ΝΔ και τον Σαμαρά;

5.Γιατί τόσο μένος κατά του πρώην πρωθυπουργού; Προσπαθούν να τον κάνουν να μιλήσει αλλά μιλούν τα έργα του γι’ αυτόν. Μήπως υπάρχουν από πίσω επιχειρηματικά συμφέροντα και λιμανίσια λεφτά που δίνονται για να βοηθηθεί ο Τσίπρας στη δύσκολη στιγμή;

6.Κοίτα ποιοι μιλάνε για pay roll και πληρωμές. Αυτοί που έπαιρναν μαύρο χρήμα απίστευτο και μόλις τους κόπηκε πήραν αμπάριζα τη ΝΔ; Ας μην ανοίξουμε το στόμα μας γιατί υπάρχουν και οι μηνύσεις. Ας μην πούμε ονόματα χρηματιζομένων αλλά και στελέχη εφημερίδων που έβγαλαν ένα σκασμό λεφτά χωρίς καμιάν αιτία.

7.Αν η ΝΔ είχε σχέσεις με λαμόγια ας αποκαλυφθεί. Το ίδιο να κάνει όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ. να βγάλει στη φόρα τους μισθούς των Συριζοτρόλ ή να μας πει από πού τα εκδοτικά, κομματικά του μαγαζιά ζουν και βασιλεύουν χωρίς λεφτά και κυκλοφορίες. Όπως επίσης και κάποια μικρολαμόγια με ένα σάιτ ανύπαρκτο που ζουν σαν βασιλιάδες. Ή ακόμη να απαντήσει στην αποκάλυψη του Αυγενάκη κατά πώς ταιριάζει στα λαμόγια.

8. Με ποια κριτήρια παίρνει κρατική διαφήμιση η Αυγή άραγε;

Είναι φανερό ότι η υπόθεση των εκβιαστών στήθηκε απλά για να χτυπηθεί ο Σαμαράς, να αποδομηθεί η διακυβέρνησή του, να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το «κομμάτι» του και να πλήξει και τη ΝΔ που ανεβαίνει. Δεν θέλει ο Αλέξης σοβαρούς πολιτικούς αντιπάλους. Θέλει να εξοντώσει κάθε δυνατή φωνή που έχει κάτι να πει και δεν είναι όπως κάποιοι που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δε λέμε ότι τα συγκεκριμένα λαμόγια ή άλλα δεν υπάρχουν στο χώρο της παραδημοσιογραφίας. Αυτό που λέμε είναι ότι ο εκμαυλισμός με διαφημιστικό χρήμα συνεχίζεται και επί Τσίπρα. Και στο κάτω – κάτω δεν είναι μόνο ο Μουσσάς. Τι λιγότερο κάνουν δηλαδή οι εμπορικοί διευθυντές εκδοτικών εταιρειών και καναλιών όταν κάποιος δεν τους δίνει διαφήμιση; Απλά δίνουν εντολή να τον ξεσκίσουν.

Όμως, όλες οι συμπτώσεις των τελευταίων ημερών με τις λίστες Μπόργιανς και τους εκβιαστές που συνδέει η κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν είναι τυχαίες. Κάτι σοβαρό ετοιμάζουν οι Συριζαίοι και γι’ αυτό πολώνουν το κλίμα και «αναζητούν» σκάνδαλα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά ήρθε η ώρα να πάρουν τις απαντήσεις τους κι αυτοί και τα «πληρωμένα πιστόλια» που κάνουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα