O Τσάβες όρισε διάδοχο

Ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος επέστρεψε και όρισε τον διάδοχό του: ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είπε ότι θα χρειαστεί να κάνει κι άλλη εγχείριση και όρισε τον αντιπρόεδρο Νικολάς Μαδούρο διάδοχό του. Ο Τσάβες, ήρεμος και στοχαστικός, έκανε το διάγγελμα τηλεοπτικώς, από το προεδρικό μέγαρο του Καράκας. Ο Μαδούρο καθόταν εξ αριστερών του, παρουσία πολλών ακόμα μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ήταν η πρώτη φορά

που  ο Τσάβες ονόμασε δημόσια τον διάδοχό του, μια ανακοίνωση που ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την επανεκλογή του για άλλα έξι χρόνια, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο. «Με  τη βοήθεια του θεού, όπως έγινε και παλαιότερα, θα νικήσουμε» είπε. Άφησε όμως να  εννοηθεί ότι πιθανότατα δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αν συμβεί αυτό πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές μέσα σε 30 μέρες. «Σε αυτή την περίπτωση» είπε, «γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ψηφήσετε τον Νικολάς Μαδούρο» ως νέο πρόεδρο.

Ο Μαδούρο είναι πρώην οδηγός λεωφορείου και έχει υπηρετήσει χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

http://www.nytimes.com/2012/12/09/world/americas/malignant-cells-found-hugo-chavez-to-have-cancer-surgery.html?ref=world

Keywords
Τυχαία Θέματα