O “ροκάς” Μπόμπολας και το deal με την οικογένεια Τσοχατζόπουλου

Από το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής"

Όποιος γνώριζε τον Φώτη Μπόμπολα πριν μερικά χρόνια, δε θα μπορούσε να πιστέψει ότι είναι γιος του μεγαλύτερου εργολάβου της χώρας. Ο δεύτερος γιος του Γιώργου Μπόμπολα ουδεμία σχέση είχε και έχει με τις κατασκευές.

Ασχολήθηκε με το χώρο του… θεάματος. Όσοι τον ήξεραν μάλιστα έλεγαν ότι ήταν και πολύ… ροκάς. Είχε μάλιστα το φημισμένο «Ρόδον» όπου έγιναν πολλές καλές συναυλίες. Επίσης είχε και τη Στοά, ένα πολύ γνωστό καφέ – μπαρ στην οδό Πατησίων.

Αυτό λοιπόν το καφέ πούλησε ο κ. Μπόμπολας στο γιο του Ακη Τσοχατζόπουλου,

Αλέξανδρο, και γι’ αυτό έκανε λόγο στην απολογία του ο ξάδερφος του πρώην υπουργού, Ν. Ζήγρας. Είπε στον ανακριτή για τον εκδότη με τον οποίο είχε συναλλαγές η οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι έδωσε ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος 400.000 ευρώ για το καφέ Στοά και μάλιστα αυτά τα λεφτά ήταν και «μαύρα».

Αναφέρει ο Ζήγρας: «Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφε-μπαρ στην Πατησίων, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».

Αυτά υποστηρίζει ο κ. Ζήγρας, αν θέλουμε τον πιστεύουμε, όμως εγείρεται και σοβαρό θέμα σχετικά με τις σχέσεις που μπορεί να είχε ο όμιλος Μπόμπολα με την οικογένεια του πρώην υπουργού.

Βεβαίως ο κ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι υπάρχει συμβόλαιο για την αγοραπωλησία των μετοχών της εταιρείας και είναι κατατεθειμένο στην εφορία.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανατρέξουμε και σε παλιότερες εκδόσεις του Έθνους για για πώς αντιμετώπιζε ο εκδοτικός όμιλος τον Ακη όταν αυτός ήταν στα πάνω του.

Keywords
Τυχαία Θέματα