Ο κ. Μητρόπουλος δεν έχει συνηθίσει τις … απολύσεις

Ασυνήθιστος είναι, όπως φαίνεται, ο κ. Μητρόπουλος στις… απολύσεις δια της παραιτήσεως γι’ αυτό και αποφάσισε να στείλει επιστολή με την οποία απαντά στην απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Η επιστολή του απευθύνεται τόσο στον Γ. Στουρνάρα όσο και στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και αφήνει αιχμές για τη στήριξη που δεν του έδωσε η νέα κυβέρνηση, για να συνεχίσει όπως λέει το έργο του.

Αφού

κάνει μια παράθεση του τεράστιου έργου που, όπως υποστηρίζει, επιτέλεσε σε 11 μήνες, αφήνει σαφέστατες αιχμές για προσπάθεια μείωσης του κύρους του Ταμείου λέγοντας: «Με έμμεσο αλλά συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση μείωσε το κύρος και την αξιοπιστία του ταμείου στα μάτια των πιθανών επενδυτών. Επιπλέον, δεν όρισε μέχρι σήμερα Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να ξαναρχίσουν οι συνεδριάσεις του και πράγματι να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

Υποστηρίζει, επίσης, ότι εξαιτίας των καθυστερήσεων που υπήρξαν, φέτος τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις δε θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, στη σκληρή του ανακοίνωση ο κ. Μητρόπουλος ξεχνά να απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουμε θέσει ξανά από εδώ:

Για παράδειγμα δε μας λέει γιατί όλη η αγορά γελάει με την προετοιμασία των διαγωνισμών που βγήκαν στον αέρα. Ειδικά για το Ελληνικό, ας ρωτήσει τους ενδιαφερόμενους αλλά και όσους θέλουν να προχωρήσει η αξιοποίηση, αν το μοντέλο που επιλέχθηκε είναι το σωστό. Ηδη υπάρχουν πολλές σοβαρές φωνές που κάνουν λόγο για αποτυχημένη προσπάθεια η οποία σύντομα θα αλλάξει διότι ο διαγωνισμός που προβλέπει πώληση του 60%-70% των μετοχών της «Ελληνικόν Α.Ε.» δε βγαίνει με τίποτε.

Επίσης, δε μας είπε τίποτε για την αποτυχία των διαγωνισμών για την Αφάντου Ρόδου και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα ούτε για έτοιμα και ώριμα ακίνητα που ποτέ δεν βγήκαν στον αέρα αν και ήταν καλύτερες περιπτώσεις από αυτά που έβγαλε το Ταμείο.

Δεν απαντά ο κ. Μητρόπουλος για τις εξαιρετικά κακές σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ των μελών του δ.σ. του ταμείου και οι οποίες εμπόδιζαν την παραγωγή έργου.

Καμιά απάντηση για τα πολυτελή ταξίδια μελών του δ.σ. όπως η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Αννα Ζωηρού, που πήγαν στις Κάννες για να προωθήσουν τις αποκρατικοποιήσεις και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έγιναν ρεζίλι στους ξένους επενδυτές με το βίντεο που παρουσίαζαν.

Επίσης, επειδή εμείς έχουμε κάποιες σίγουρες πληροφορίες τις οποίες είχαμε γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση. Μπορεί να απαντήσει ο κ. Μητρόπουλος αν έγινε παρατυπία με υπογραφή πρώην υπουργού ώστε να ξεπεράσει ο μισθός του αυτόν που προβλέπει ο νόμος για τα στελέχη του δημοσίου;

Επίσης, τις σπατάλες για την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις σε εσωτερικούς δημοσιογράφους και εξωτερικές εταιρείες πώς τις δικαιολογεί;

Αλλά και τις σχέσεις του με την παλαιότερη δουλειά του στην Κάντορ η οποία έπαιρνε δουλειές του ταμείου πως τη δικαιολογεί;

Και κάτι τελευταίο για τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. Τι περιμένουν και δεν παραιτούνται αφού από τις 19 Μα

Keywords
Τυχαία Θέματα