O Γ. Παπανδρέου, «αγκαλιά» με τον Φ. Κουβέλη, αδειάζει τον Βενιζέλο

Αμέσως μετά τις εκλογές θα γίνει όπως όλα δείχνουν η τελική αναμέτρηση μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου για την επικράτηση στον ελάχιστο χώρο που καταλαμβάνει πλέον το ΠΑΣΟΚ, αλλά ουσιαστικά για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Τα

επεισόδια μεταξύ των δύο ανδρών είναι πολλά και φαίνεται ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση. Αλλά η πλάκα είναι ότι και οι δύο δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν τους θέλει κι επιμένουν να θέλουν να παίξουν ενεργό πολιτικό ρόλο.

Μέχρι τότε, όμως, θα δούμε πολλά και με νόημα. Όπως η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της φίλη του, Μαριλένας Κοππά η οποία ήταν ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, έφυγε από το κόμμα του Βενιζέλου καταγγέλλοντάς τον και τώρα έχει θέσει υποψηφιότητα με τη ΔΗΜΑΡ.

Το ενδιαφέρον στη συνάντηση αυτή και την πρώτη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού σε μια εκδήλωση και με πολιτικό περιεχόμενο είναι ότι μεταξύ των παρουσιαστών του βιβλίου θα είναι και ο Φώτης Κουβέλης.

Δηλαδή μαζί ο κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σε βιβλίο υποψήφιας της ΔΗΜΑΡ για την ευρωβουλή η οποία έχει έρθει σε ρήξη με τον κ. Βενιζέλο. Αν αυτό δεν είναι έμμεση στήριξη του κ. Κουβέλη και κανονικό άδειασμα της «Ελιάς» και του Βενιζέλου τότε τι είναι;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού θα περιστραφεί γύρω από τα μείζονα εθνικά διακυβεύματα της χώρας την επόμενη δεκαετία και το πως θα πρέπει να πορευθεί η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, προκειμένου να μεταβάλλει υπέρ της τους ευρύτερους ευρωπαϊκούς πολιτικούς συσχετισμούς.

Ουσιαστικά θα είναι μια ξεκάθαρη παρέμβαση για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στο μέλλον. Οπως φυσικά εννοεί ο κ. Παπανδρέου την σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά, γιατί σίγουρα δεν την εννοούν το ίδιο με τον κ. Βενιζέλο.

Από την άλλη ο κ. Κουβέλης μάλλον θα πρέπει να είναι χαρούμενος καθώς οι συμβολισμοί από την κοινή συνύπαρξη με τον πρώην πρωθυπουργό, τον ευνοούν. Ειδικά τώρα που το όνομά του ακούγεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα