O... από μηχανής Τσίπρας

H παρέμβαση Τσίπρα για τα σκουπίδια μας θύμισε τους σούπερ ήρωες του κινηματογράφου. Ο Μπάτμαν, μαζί με τον Σούπερμαν και τον Ironman, στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, που έρχεται να δώσει λύση στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ για να βρει λύση στο πρόβλημα που ο αποτυχημένος υπουργός Σκουρλέτης δεν τα κατάφερε.

Αυτός που σε πέντε λεπτά διέλυσε τη συνάντηση με την ΠΟΕΟΤΑ γιατί τους είπε μαϊντανούς, βγήκε και στην ΕΡΤ να πει τι; Ότι είναι υπέρ του διαγωνισμού για την κάλυψη των θέσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας. Θα είναι θέσεις μόνιμου προσωπικού διότι τι του λείπει του ψωριάρη; Μόνιμοι σκουπιδιάρηδες οι οποίοι στη συνέχεια θα βρουν κανένα γραφείο να «τρουπώσουν» και θα προκύψει νέο πρόβλημα σε δύο χρόνια.

Είναι αντίθετη η κυβέρνηση στην εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες. Άραγε αν το έθετε η τρόικα ως προαπαιτούμενο δεν θα το κατάπινε αμάσητο ο τζάμπα μάγκας υπουργός Σκουρλέτης;

Και σήμερα έρχεται ο σούπερ ήρωας Αλέξης να λύσει την απεργία και να πουν όλοι: «Μπράβο πρωθυπουργάρα μας». Και πώς θα τη λύσει; Μα προφανώς τάζοντας θέσεις εργασίας και μονιμοποιήσεις. Δώστε δημόσιο στο λαό, τάξτε του δημοσιοϋπαλληλίκι και τον σκλαβώσατε.

Και ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά; Έλα μωρέ δε βαριέσαι; Θα βρούμε κανένα χαράτσι να βάλουμε στους χαχόλους.

Κουβέντα για πιθανή αλλαγή ενός αποτυχημένου μοντέλου. Σιγά μη χάσουμε τα πελατάκια. Γιατί να μη δούμε τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτών που ζητά η ΝΔ; Όχι βέβαια. Προέχουν οι μονιμοποιήσεις και μετά να πάρουμε κι άλλους συμβασιούχους και συνεχώς να κυνηγάμε την ουρά μας.

Η χώρα, όμως, δεν μπορεί να πάει έτσι μπροστά. Κι αν δε βάλαμε μυαλό τόσα χρόνια μνημονίων και κρίσης, τότε δεν έχουμε καμιά τύχη και καλά κάνουν τα παιδιά μας και φεύγουν στο εξωτερικό. Όσο υπάρχουν οι διάφοροι Τσίπρες και Σκουρλέτηδες κι όσο ο τσιπρισμός ή ο παλαιός παπανδρεϊσμός θα είναι το όνομα του λαϊκισμού, τόσο η Ελλάδα θα είναι όμηρος των σκουπιδιών ή του κάθε πολίτη που θα διαμαρτύρεται για αιτήματα που δεν είναι δίκαια.

Να είστε σίγουροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει παραπονεμένους τους εργαζόμενους στους δήμους. Στημένη ήταν η σύγκρουση με τον Σκουρλέτη για να βγει ο σούπερ Αλέξης να «καθαρίσει». Είναι ο... από μηχανής Τσίπρας. Και η ζωή θα συνεχίζεται. Λαμπρά μυαλά θα φεύγουν από την Ελλάδα, εξαιρετικοί υπάλληλοι θα φυτοζωούν, πραγματικοί πατριώτες θα μένουν στη γωνία γιατί θα λένε ότι δεν έχει κανένα νόημα να υπηρετούν τη χώρα τους. Αυτή η Ελλάδα έχει αυτά που της αξίζουν. Σκουπίδια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα