New York Times: Ο Τραμπ πιθανόν να φοροδιαφεύγει επί 18 χρόνια

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ζημιές 916 εκατ. δολ. το 1995 στις φορολογικές δηλώσεις του, μία έκπτωση φόρου τόσο σημαντική που θα μπορούσε να του επιτρέψει να αποφύγει νόμιμα την καταβολή τυχόν ομοσπονδιακών φόρων εισοδήματος για πάνω από 18 χρόνια, σύμφωνα με αρχεία που έχουν στην κατοχή τους οι New York Times.

Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλομεσίτης αρνούνταν ανέκαθεν να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις

του, μια κίνηση στην οποία προβαίνουν παραδοσιακά οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Η δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον το έχει ήδη κάνει.

Σύμφωνα με τους NYT, οι τεράστιες ζημιές που φέρεται ότι είχε υποστεί ο Τραμπ οφείλονταν στις αποτυχημένες επενδύσεις του στα καζίνο του Ατλάντικ Σίτι, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν σχολίασε άμεσα το άρθρο. Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία διαβεβαιώνει ότι ο "ταλαντούχος επιχειρηματίας" Ντόναλντ Τραμπ, "έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους". Επισημαίνει επίσης πως "ο Τραμπ γνωρίζει τον φορολογικό κώδικα καλύτερα από τον καθένα υποψήφιο Πρόεδρο και είναι ο μόνος που γνωρίζει πώς να τον διορθώσει". Στο πρόσφατο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, πάντως, όταν η Κλίντον τον κατηγόρησε για φοροαποφυγή, ο Τραμπ απάντησε: "αυτό με κάνει έξυπνο"!

nytimes.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα