Moody's: Μόνο η Ελλάδα κινδυνεύει με έξοδο από την Ευρωζώνη

16:41 7/3/2017 - Πηγή: Antinews

«Καμπανάκι» για κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρούει η Moody’s, σημειώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που διατρέχει τέτοιο κίνδυνο.

Ειδικότερα, σε έκθεσή του με τίτλο «Πληροφορίες για το πώς ο κίνδυνος εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη αντανακλάται στην αξιολόγηση της Moody’s», ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως η πιθανότητα εξόδου μιας χώρας – πέραν της Ελλάδας - από την Ευρωζώνη παραμένει πολύ χαμηλή, αν και υπάρχουν πιθανότητες να αυξηθεί φέτος, λόγω της ενίσχυσης των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στην ΕΕ.

«Πέραν της Ελλάδας, η Moody’s πιστεύει πως η πιθανότητα εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη είναι πολύ χαμηλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Colin Ellis, Chief Credit Officer του οίκου και από τους συντάκτες της έκθεσης. «Σε κάθε περίπτωση, αυτή η πιθανότητα μπορεί να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, ανάλογα με τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η έξοδος μιας χώρας από την Ευρωζώνη και η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος δεν συνεπάγεται αυτόματα και χρεοκοπία της. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Moody's θα επικεντρωνόταν στην αλλαγή της οικονομικής αξίας των υποχρεώσεων αποπληρωμής του χρέους της εν λόγω χώρας σε σχέση με την αρχική του αξία, εξηγεί ο οίκος.

Για τη Moody's, χρεοκοπία θα υπήρχε μόνο αν με την επαναφορά του εθνικού νομίσματος οι επενδυτές λάμβαναν τίτλους μειωμένης αξίας σε σχέση με τους αρχικούς, αποτιμημένους σε ευρώ, τίτλους, αναφέρει ο οίκος.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα