Mήπως κάποιοι θέλουν τη ΝΔ μικρή και ελεγχόμενη;

Η υπόθεση της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι κάτι απλό. Δεν είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, είναι ομαλή και δεν υπάρχουν προβλήματα, έριδες, παρασκήνιο και… ποντίκια που ροκανίζουν το τελευταίο κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται το κόμμα.

Οι τάσεις, οι οικογένειες, οι παρείσακτοι και οι αργόσχολοι που χώνονται παντού είναι αρκετοί. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα «πληρώνουν» και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, sites

κυρίως, για να κάνουν το παιχνίδι τους ή… lobbying όπως το λέει η αγορά.

Ο ένας βρίζει στελέχη για να τους αποδομήσει και να μη βάλουν υποψηφιότητα. Ακόμη κι αν είναι ικανότατοι, μπαίνουν στο στόχαστρο από τους απέναντι.

Ο άλλος διαρρέει ονόματα υποψηφίων που είναι έτοιμοι να αναλάβουν το βάρος της ηγεσίας. Πότε κατεβαίνει ο Τσιτζικώστας από τη Θεσσαλονίκη, πότε η Όλγα το σκέφτεται και… προβληματίζεται για την εικόνα του κόμματος. Πότε ο Δένδιας ξύνει τη γυμνή κεφαλή του για να δει τι θα κάνει.

Μέχρι και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τους πήρε χαμπάρι και δηλώνει κι αυτός παρών για την ηγεσία του κόμματος. Για να μην πούμε ότι ο απίθανος Τατούλης έσπευσε να πάρει θέση αμέσως. O δε Κυριάκος Μητσοτάκης έτρεξε να προλάβει την Ντόρα. Σκοτώνονται και στο Μητσοτακέικο για την «γαλάζια» πολυκατοικία. Άλλος τη θέλει ψιλή κυριότητα κι άλλος να παίρνει και τα νοίκια, να παίρνει και τα κλειδιά.

Από την άλλη δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κάτοικος Ραφήνας είναι ανήσυχος ή εκφράζεται μέσω πηγών του για τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Για να μην πούμε για τον Αντώναρο. Αυτός είναι μια κατηγορία μόνος του… σε ότι αφορά την πολιτική αρλούμπα που κυκλοφορεί.

Το τέλος είναι και το καλύτερο. Περιμένουν, λέει, να έρθει ο Βαγγέλας από τις Βρυξέλλες για να εκδηλώσει τις προθέσεις του για το αν θα βάλει υποψηφιότητα ή όχι.

Και όλα αυτά σε ένα γενικότερο σκηνικό που λέει ότι οι Καραμανλικοί συγκρούονται με τους Μητσοτακικούς, οι κεντρώοι με τους πιο δεξιούς, οι πιο δεξιοί με τους…αριστερούς της ΝΔ και πάει λέγοντας.

Γενικώς μπάχαλο και μια εσωστρέφεια άνευ προηγουμένου. Δικαιολογημένη όμως αφού ο μεγάλος ηγέτης λείπει αυτή τη στιγμή από τη ΝΔ και ο Τσίπρας τους έχει πάρει και τα σώβρακα.

Μαθαίνουμε διάφορα σενάρια. Όπως π.χ. ότι η υπόθεση είναι στημένη και θα εκλεγεί ο Μεϊμαράκης εφόσον θελήσει. Το άλλο λέει ότι όλος ο μηχανισμός, μαζί με συγκεκριμένα συμφέροντα, εργάζονται υπογείως για να γίνει ο Κυριάκος πρόεδρος. Πουλάει το «νέος» ή το «δεξιός Τσίπρας» και αίφνης όλοι έχουν αμνησία για το ότι η ταυτότητα γράφει «Μητσοτάκης» κι ότι κάτι λεμονοστίφτες απειλούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια.

Έχουν πλάκα βέβαια και όσοι «συστήνουν» ως ικανό τον Κώστα Καραμανλή… τον άλλο, τον νέο ή ακόμη και τον Κώστα Μπακογιάννη. Είπαμε, παιχνίδια εξουσίας.

Η ουσία είναι ότι η ΝΔ δεν έχει καιρό για τέτοια. Αν δεν ανασυγκροτηθεί σύντομα, αν δεν πατήσει γερά στα πόδια της, αν δεν βρει το ιδεολογικό της προφίλ, τότε χάθηκε. Και θα διαλυθεί σαν το ΠΑΣΟΚ, παρακαλώντας σε 1-2 χρόνια για ποσοστά της τάξης του 5% - 6%.

Η ΝΔ λοιπόν καθώς δεν έχει ηγέτη, αφού ο τελευταίος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να αλλάξει τα πάντα και στη συνέχεια να «δημιουργήσει» έναν ηγέτη. Αν δεν το κάνει η φθορά θα έρθει πιο γρήγορα κι από το άλμα, που έλεγε και ο Ελύτης.

Εντάξει, πάντως, στη ΝΔ δεν τους άρεσε ο Σαμαράς. Αμ γιατί δεν βρίσκουν κάποιον ικανό που θα αναλάβει το μαγαζί; Ή μήπως κάποιοι το θέλουν μικρό και ελεγχόμενο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα