Iσπανική αστυνομία για Abouyaaqoub: Eίναι οπλισμένος και επικίνδυνος

Πανευρωπαϊκό είναι πλέον το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 22χρονου Μαροκινού, Younes Abouyaaqoub, ο οποίος σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία ήταν ο οδηγός του λευκού βαν που σκότωσε 15 ανθρώπους στον πεζόδρομο της Las Ramblas κατά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Πέμπτης στη Βαρκελώνη.


Συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την συνδρομή των πολιτών για τον εντοπισμό του και για τον λόγο

αυτό όπως είπε δίνονται στη δημοσιότητα και κάποιες φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση "ο 22χρονος έχει ύψος 1,80μ, κοντά, σκούρα μαλλιά και γένια, ενώ θεωρείται επικίνδυνος και ενδέχεται να είναι οπλισμένος".

Τους 15 έφθασαν οι νεκροί

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις στη Βαρκελόνη και την Καμπρίλς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανήλθε στους 15.

Πρόκειται για έναν άνδρα 34 ετών από τη Βιλαφράνκα ντε Πενέδες ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο που είχε διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας μερικές ώρες μετά το μακελειό στη Βαρκελόνη και το οποίο επανεμφανίστηκε στη συνέχεια κοντά στη Βαρκελόνη, στο Σαντ Ζουστ Ντεσβέμ.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν συνδέσει μέχρι τώρα το περιστατικό με τις επιθέσεις στην Καταλονία.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα