Guardian: Η Ελλάδα άλλαξε και ετοιμάζεται να υποδεχθεί περισσότερους τουρίστες από ποτέ

Αφιέρωμα στον τουρισμό της Ελλάδας, και δη στη Μύκονο, κάνει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Όπως επισημαίνει, φέτος αναμένεται να επισκεφθούν την χώρα μας 17 εκατ. τουρίστες, με το 1 εκατ. να έχει προορισμό την Μύκονο. Τονίζει επίσης ότι οι έλληνες μαγαζάτορες έχουν αλλάξει πλέον νοοτροπία

με την οικονομική κρίση και έχουν μάθει «πως δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τους τουρίστες».

«Οι αφίξεις των τουριστών ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικές. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% του ΑΕΠ – και των θέσεων εργασίας. Με την ύφεση που έπληξε Έλληνες σημειώνοντας ρεκόρ ανεργίας, η οποία έχει φτάσει σχεδόν το 28%, το υψηλότερο στην ευρωζώνη, τα κέρδη από τον τουρισμό του τρέχοντος έτους μπορεί να είναι το μόνο εισόδημα για πολλούς» σημειώνεται.

Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχει 40% αύξηση των αμερικανών τουριστών που καταφθάνουν στην χώρα μας με κρουαζιερόπλοια. Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση και από Κίνα, Τουρκία και Ρωσία, με την άφιξη των Ρώσων συγκεκριμένα να έχει αυξηθεί κατά 230% και να αναλογεί σε 1,2 εκατ. τουρίστες. «Μια αύξηση 15% από τη Γερμανία οφείλεται στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ – λόγω της επιμονής της στην λιτότητα, που προέτρεψε τους συμπατριώτες της να επισκεφθούν την χώρα. Αυτό το μήνα, η Lufthansa επέλεξε την Αθήνα για την εναρκτήρια πτήση του νέου αεροπλάνου της B747-8, του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο» γράφει ο Guardian.

Στο άρθρο μιλούν και πολλοί επιχειρηματίες της Μυκόνου, που υποστηρίζουν πως «η κρίση μας έμαθε πως δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε τους πελάτες μας και μας έκανε πιο προσεκτικούς. Ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο σημαντικός είναι για την οικονομία μας […] Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο το σουβλάκι και ο Ζορμπάς». «Αυτή την χρονιά έπρεπε να κάνουμε εμείς τα πάντα, ακόμη και να καθαρίσουμε την παραλία επειδή το κράτος δεν μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά στη ζωή τα πάντα αλλάζουν. Η κρίση έπαιξε έναν μεγάλο και καθοριστικό ρόλο. Οι τουρίστες μας άλλαξαν και αλλάξαμε και εμείς» σημειώνει κάποιος άλλος.

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/25/greece-tourists?INTCMP=SRCH

Keywords
Τυχαία Θέματα