FAST &FURIOUS 7

16:04 7/4/2015 - Πηγή: Antinews

Το trailer του Fast and Furious 7 είναι κατατοπιστικό: μια ομάδα cool τύπων οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα, ρίχνουν ξύλο, καταστρέφουν πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων τους, πάνε σε ακριβά πάρτυ με πανέμορφα μοντέλα και μιλούν για την αξία της οικογένειας.

Το πρώτο εικοσάλεπτο μου άρεσε, ιδίως όταν ο Τζέισον Στέιθαμ βγαίνει από ένα νοσοκομείο αφήνοντας πίσω του μόνο πτώματα. Όμως, από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Κερτ Ράσελ στο ρόλο ενός στρατιωτικού το ενδιαφέρον μου μειώθηκε.

Δε νομίζω ότι χρειαζόμασταν μια διεθνή υπόθεση κατασκοπείας για να λειτουργήσει η ταινία. Τα απαραίτητα συστατικά υπήρχαν ήδη: ο κακός που έχει εκπαιδευτεί για να σκοτώνει και θέλει να εκδικηθεί τους ήρωες για το σακάτεμα του αδελφού του (στο νούμερο 6).

Το F&F 7 αποτελείται κυρίως από σκηνές δράσης που αψηφούν τους νόμους της φυσικής και των πιθανοτήτων και χρησιμοποιούν το σύνηθες μοτίβο της καταδίωξης/πτώσης όπου δεν τραυματίζεται σοβαρά κανείς. Τι είδαμε πριν, κυνηγητό ενός τανκ; Εδώ έχουμε ένα λεωφορείο οπλισμένο με mini gun και συνοδευόμενο από ένα μικρό στρατό. Η συνέχεια είναι ανάλογη. Οι ήρωες μοιάζουν στο Spiderman σε ευκινησία και αντοχή ενώ τα οχήματά τους συναγωνίζονται το batmobile. Κανείς δεν κάνει ένα λογικό σχέδιο ούτε προσπαθεί να φυλαχτεί, δε χρειάζεται άλλωστε.

Τα παραπάνω δε θα με ενοχλούσαν αν το F&F 7 ήταν μια σωστή κωμική περιπέτεια, δηλαδή είχε καλύτερο χιούμορ και δε «σοβάρευε» κατά διαστήματα. Το χιούμορ περιορίζεται στην παρουσία ενός κοινότυπου χαρακτήρα-comic relief και δεν υπάρχουν αξιομνημόνευτες ατάκες. Όσο για το «δραματικό υπόβαθρο», χαλάει τη διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Δε με ενδιαφέρει αν η Λέτι ξέχασε λόγω αμνησίας τις ευτυχισμένες στιγμές της με τον Ντομ. Δε θέλω να δω τον Πολ Γουόκερ να παίζει με το γιο του. Και δε χρειάζομαι μια σκηνή όπου ο ήρωας επανέρχεται στη ζωή χάρη στην εξομολόγηση της γυναίκας του.

Οι σεκάνς δράσης είναι καλά σκηνοθετημένες, διαδραματίζονται ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέρη και έχουν ποικιλία χώρων και καταστάσεων, όπως πιστολίδι και τρέξιμο. Ωστόσο, ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης τις τράβηξαν σε διάρκεια και ακραίους κινδύνους τόσο πολύ που με κούρασαν.

Πολύ πιο ενδιαφέρουσες βρήκα τις σκηνές με ξύλο, ιδίως όταν ο Dwayne Johnson ή η Rhonda Rousey εφαρμόζουν τεχνικές πάλης. Ειδικά ο Τζόνσον είναι απολαυστικός και ταιριάζει στο τρελό στυλ δράσης του έργου καλύτερα από όλους. Κρίμα που εμφανίζεται λίγο.

Για ερμηνείες δεν τίθεται θέμα, κανείς δεν προσπαθεί να παίξει, εξάλλου οι χαρακτήρες είναι μονοδιάστατοι και τους έχουμε δει τόσες φορές. Ιδίως ο Ντίζελ μιλάει σα ρομπότ. Σημειώνω ότι αυτή ήταν η τελευταία ταινία του Πολ Γουόκερ, πριν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Το Fast and Furious ξεκίνησε ως μια σειρά με τολμηρά άτομα που παίρνουν μέρος σε παράνομες κούρσες με φτιαγμένα αυτοκίνητα και hot μοντέλα να δίνουν το σήμα της εκκίνησης. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σειρά με σούπερ ήρωες που αντιμετωπίζουν διεθνείς εγκληματίες, χρησιμοποιούν gadget και θυμίζουν Τζέημς Μποντ (ευτυχώς τα μοντέλα παρέμειναν). Αυτή η στροφή δεν έβλαψε τη σειρά εμπορικά, μάλιστα το F&F 7 σπάει τα ταμεία. Όμως θα προτιμούσα κάτι πιο προσγειωμένο και λιγότερο προβλέψιμο. Δεν ήταν άσχημο πάντως και είχε εκλάμψεις.

Captain America

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα