''στο μονοπατι του πολεμου η ελλαδα για τις κατοχικες αποζημιωσεισ''...

15:15 7/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Καθώς η χώρα προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τους διεθνείς πιστωτές της λίγο πριν την αποπληρωμή ...
του δανείου που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα προχώρησε σε μία ακόμα επιθετική κίνηση ενάντια της Γερμανίας σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC,
αν και τα σύννεφα πληθαίνουν πάνω από την Ελλάδα, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως τελικά θα ήταν καλύτερα αν η χώρα έβγαινε εκτός Ευρωζώνης, η Αθήνα δεν το βάζει κάτω και δίνει συνέχεια στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Μάλιστα, το άρθρο αναφέρεται στη χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών της Ελλάδας ο οποίος υποστήριξε πως η Γερμανία οφείλει περίπου 279 δισ. ευρώ από τις αποζημιώσεις. Ωστόσο, η Γερμανία επιμένει ότι έχει ήδη προβεί σε πληρωμές αποζημιώσεων και δεν οφείλει τίποτα.

Αυτή η κόντρα στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει καταφέρει να «παγώσει» κι΄ άλλο τις ήδη ψυχρές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

«Όλα αυτά που κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι ακριβώς γιατί θέλει να δείξει ότι «είμαστε εδώ και δεν είμαστε εδώ για να δίνουμε υποσχέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μαλκούτζης αναπληρωτής αρχισυντάκτης της εφημερίδας Καθημερινής στο CNBC.

Ο ίδιος ωστόσο, αμφισβήτησε κατά πόσο μπορεί νομικά η Ελλάδα να διεκδικεί τις αποζημιώσεις.
«Εκτός από οποιαδήποτε αποζημίωση που η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει – και για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι πλέον έχει χαθεί η νομική βάση του ζητήματος- υπήρχε ένα δάνειο που η Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει για τις κατοχικές δυνάμεις κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και υπάρχει ένα νομικό ζήτημα επί αυτού του δανείου, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ μικρότερο το ποσό, περίπου 11 δισ. ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα