Η κυβερνηση συμφωνησε σε νεα υφεσιακα μετρα - επιστρεφουν οι εκπροσωποι των δανειστων - εκλεισε η συμφωνια

Το Eurogroup της Μάλτας φαίνεται να έδιωξε την αβεβαιότητα που υπήρχε όλο το τελευταίο διάστημα, αφού έδειξε συμφωνία Ελλάδας – δανειστών και έφερε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για να καθαρογράψουν επιτέλους την συμφωνία. Κυβερνητικές πηγές τοποθετούσαν την επιτροφή των θεσμών την Μεγάλη Δευτέρα, ενώ εξέφραζαν και την αισιοδοξία τους για την ένταξη της Ελλάδας στο QE, το αμέσως προσεχές
διάστημα.

Μια συμφωνία, που όπως είπε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «θα στενοχωρήσει τον ελληνικό λαό», και αυτό μεταφράζεται σε μέτρα 3,6 δις για το 2019 και το 2020, ή αλλιώς 1% περικοπές σε συντάξεις το 2019 και 1% στο αφορολόγητο το 2020. Όσο για τα αντίμετρα; Αυτά, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο θα ψηφιστούν άμεσα μαζί με τα μέτρα.

Το πότε θα ισχύσουν είναι μια άλλη συζήτηση. Αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς από τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος στην συνέντευξη Τύπου είναι ότι αν δεν πιάσουμε τους στόχους το 2018 που θα συνταχθεί και η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τότε τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν το 2020 θα εφαρμοστούν και αυτά το 2019!
Keywords
Τυχαία Θέματα