Citi: Οι μικροαλλαγές στα capital controls δεν φέρνουν την... άνοιξη

13:15 4/8/2017 - Πηγή: Antinews

Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε νέα χαλάρωση των capital controls ωστόσο τέτοιες κινήσεις δεν έχουν σημαντικό μακροοικονομικό αντίκτυπο, σημειώνει η Citi, δείχνοντας πως μόνο η άρση τους θα φέρει κάτι σημαντικό στην οικονομία

Όπως σημειώνει η Citi σε νέο της note, η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε την εισαγωγή περαιτέρω χαλάρωσης των capital controls

από τον Σεπτέμβριο οι οποίοι ισχύουν από το καλοκαίρι του 2015, αυξάνοντας το όριο ανάληψης μετρητών για ιδιώτες στα 1.800 ευρώ το μήνα από € 840 κάθε δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, η αμερικάνικη τράπεζα επισημαίνει ότι η ΕΚΤ ενέκρινε μια ακόμη μείωση του ανώτατου ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,6 δισ. ευρώ στα 39 δισ. ευρώ, ότνα η κορυφή του τον Ιούλιο του 2015 ήταν τα 90 δισ. ευρώ.

Όπως σχολιάζει η Citi, είναι απίθανο να υπάρξουν σημαντικές μακροοικονομικές επιπτώσεις από μικροαλλαγές στα capital controls. Ωστόσο, έστω κι έτσι, η κίνηση αποτελεί άλλο ένα σημάδι της τρέχουσας μικρής βελτίωσης στην ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα