Bloomberg: Η Μέρκελ περιμένει η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα για να διαπραγματευτεί

17:07 3/2/2015 - Πηγή: Antinews

Η Γερμανίδα καγκελάριος περιμένει πως οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα διαρκέσουν μήνες, μέχρι να τελειώσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η χώρα «ξεμείνει από χρήματα», σύμφωνα με όσα δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο Bloomberg.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύει ότι η Ελλάδα

δεν θα χρεοκοπήσει αμέσως στο τέλος Φεβρουαρίου, επειδή έχει αποθέματα που μπορούν να την κρατήσουν άλλους λίγους μήνες και η Γερμανία «είναι προετοιμασμένη να παίξει ένα παιχνίδι αναμονής» μέχρι τότε. Η Μέρκελ, λοιπόν, μπορεί να περιμένει άλλους λίγους μήνες, μέχρι η Ελλάδα να φτάσει σε επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης, ώστε να μπορεί η Γερμανία να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση.

Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο που μιλά στο πρακτορείο, η Μέρκελ, η οποία ακόμα αξιολογεί τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνει μια «σκληρή προσέγγιση» με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, προκειμένου να αποφύγει να «συρθεί σε μια μονομαχία μαζί του». Όπως σημειώνεται, κανένας γερμανός αξιωματούχος δεν έχει συναντηθεί ακόμα μαζί του.

Σε δηλώσεις της από το Βερολίνο, η Μέρκελ ανακοίνωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει «μεμονωμένα» όλες τις «λεπτομέρειες που διαδίδονται» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Η καγκελάριος απέφυγε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ζητά πλέον διαγραφή αλλά ανταλλαγή του ελληνικού χρέους, και είπε απλά πως «είναι παραπάνω από κατανοητό» ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επεξεργάζεται ακόμη τις θέσεις της. «Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη πάνω τις θέσεις της, κάτι που είναι παραπάνω από κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς πόσες λίγες ημέρες έχει αναλάβει τα καθήκοντά της», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως περιμένει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς προκειμένου να πάρει και η ίδια θέση στο θέμα.

Το άρθρο τονίζει επίσης πως τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών της γερμανίδας καγκελάριου είναι αισθητά μειωμένα, καθώς ετοιμάζεται για τοπικές εκλογές στο Αμβούργο τον Φεβρουάριο και τη Βρέμη τον Μάιο, όπου απειλείται από τα αυξημένα ποσοστά των Εναλλακτικών για τη Γερμανία.

www.bloomberg.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα