16 συλλήψεις και σοβαρός τραυματισμός μιας δικηγόρου, ο απολογισμός των επεισοδίων στα Εξάρχεια

Ο σοβαρός τραυματισμός μιας δικηγόρου, που δέχθηκε φωτοβολίδα στο γόνατό της από την πλευρά των κουκουλοφόρων, οι συλλήψεις 16 ατόμων αλλά και οι καταστροφές στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία αποτελούν τον απολογισμό των επεισοδίων που αμαύρωσαν την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση των πορειών, περίπου 100 αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ και πέτρες, ενώ άλλα τόσα άτομα έστησαν οδοφράγματα περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων, προετοιμάζοντας ένα

πεδίο μάχης, συγκρούσεων και καταστροφής που διήρκεσε έως αργά το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η δικηγόρος καθώς επέστρεφε στο σπίτι της, δέχθηκε μια φωτοβολίδα από την πλευρά των αντιεξουσιαστών, η οποία καρφώθηκε στο γόνατό της. Ο τραυματισμός ήταν τόσο σφοδρός που διακομίστηκε στον "Ευαγγελισμό" και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή. Δείτε παρακάτω τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές μετά τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας. (Προσοχή, σκληρές εικόνες).

Όπως σημειώνει το vima.gr, η δικηγόρος κυρία Α. Τσουκαλά είχε σπεύσει στο σημείο από ενδιαφέρον για την πορεία των επεισοδίων και για τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να διατρέξουν οι αναρχικοί.

Η τραυματίας, σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα, είναι νομικός εκπρόσωπος γνωστών αντιεξουσιαστών και μάλιστα είχε συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου προκειμένου να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε αναρχικούς που η δράσης τους είχε συσχετισθεί παλαιότερα με την "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ή με ληστείες στο Βελβεντό κ.λπ. Η κυρία Τσουκαλά είναι και σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (είχε διοριστεί το 2016 αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του συγκεκριμένου υπουργείου) ενώ είχε προχωρήσει σε διαλέξεις στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ . Παράλληλα έχει προχωρήσει σε δηλώσεις ότι "υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση". Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κείμενο των αντιεξουσιαστών σχετικά με τον τραυματισμό της δικηγόρου. Το περιστατικό αυτό παρακολουθεί και διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ.

Από τις ταραχές που ακολούθησαν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε προσόψεις καταστημάτων και εισόδους πολυκατοικιών, ενώ πυρπολήθηκαν και δύο αυτοκίνητα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στην τραυματία των χτεσινών επεισοδίων

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την "τυφλή επίθεση" που οδήγησε στον τραυματισμό της δικηγόρου, κατά τη διάρκεια των χτεσινοβραδινών επεισοδίων στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, "τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό.

Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Στον εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 16 συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από τη δικηγόρο που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Πάνω από 60 μολότοφ στα επεισόδια της Πάτρας

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Πάτρα.

Οι πέντε προσαχθέντες, όλοι Έλληνες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και έπειτα από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι κουκουλοφόροι έριξαν χθες περισσότερες από 60 βόμβες μολότοφ στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας και εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην οδό Ερμού, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.

Από τις ρίψεις των μολότοφ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένες.

Ποτάμι: Παιχνίδια μπαχαλάκηδων με τις πλάτες της κυβέρνησης

Την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, κατηγορεί το Ποτάμι ότι κάνουν πλάτες στους μπαχαλάκηδες, με αφορμή τα χτεσινοβραδινά επεισόδια στα Εξάρχεια:

"Τα καθημερινά παιχνίδια μπαχαλάκηδων και χουλιγκάνων, είναι βέβαιο ότι κάποια μέρα θα έχουν τραγική κατάληξη. Η γυναίκα που νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, είναι το νέο τους θύμα όχι όμως και το τελευταίο. Η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας τους κάνουν πλάτες συστηματικά. Οι επιθέσεις και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν φθάσει πλέον να μην αποτελούν είδηση. Το μπάχαλο επεκτείνεται".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα