Ποιο είναι το αγαπημένο σας Metal Gear Solid;

Φέτος το Metal Gear Solid franchise (ή μάλλον Metal Gear για να ‘μαστε τυπικοί και να συμπεριλαμβάνουμε και τους αρχικούς τίτλους) γίνεται 25 χρονών. Σε αυτές τις δυόμισι δεκαετίες, καμμία άλλη σειρά παιχνιδιών δεν σημάδεψε τόσο το gaming όσο το MGS, ανοίγοντας το δρόμο για τη σύγκλιση games και ταινιών. Λίγοι άλλοι ήρωες είναι τόσο γνωστοί όσο ο Snake

και λίγοι άλλοι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι τόσο προσεγμένοι όσο αυτοί του MGS. Λίγοι άλλoι developers είναι τόσο γνωστοί όσο ο θρυλικός Hideo Kojima. Λίγα άλλα παιχνίδια έχουν καταφέρει να γίνουν συνώνυμα με ένα ολόκληρο είδος video games.

Aυτή τη στιγμή είμαστε τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Metal Gear Solid 4, που είναι και το τελευταίο κύριο παιχνίδι της σειράς. Διανύουμε την ηρεμία πριν την καταιγίδα, καθώς το 2013 θα έχουμε εξελίξεις, από την μία με το πολυαναμενόμενο Metal Gear Rising, και από την άλλη -ευελπιστούμε- με την ανακοίνωση του Metal Gear Solid 5 για next-gen κονσόλες.

Όμως στο μεταξύ ας ασχοληθούμε με το παρελθόν και ας μιλήσουμε για τα προηγούμενα Metal Gear. Όταν έχεις να κάνεις με μια σειρά που κινείται σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο παιχνίδι, αφού όλα τους έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Όμως, σίγουρα κάποιο από αυτά μας έκανε περισσότερο «κλικ» από τα υπόλοιπα. Για μένα αυτό δεν είναι άλλο από το Metal Gear Solid 3, που πολύ απλά αποτελεί τον ορισμό του έπους. Έχοντας πάρει υπόψη τα όποια παράπονα υπήρχαν για το MGS2 και γνωρίζοντας πλέον καλύτερα το PS2, ο Kojima δημιούργησε το κορυφαίο παιχνίδι της σειράς, της καριέρας του και ολόκληρης της προηγούμενης δεκαετίας. Δυστυχώς το Metal Gear Solid 4 δεν κινήθηκε σε ανάλογα υψηλά στάνταρ, αν και είμαι σίγουρος πως πολλοί διαφωνείτε με αυτή την άποψη και πιστεύετε ότι το MGS4 είναι το απόγειο της σειράς. Κι όμως, μια ματιά στην ιστορία του που είναι χωριάτικη σαλάτα, αρκεί για να αντιληφθείτε ότι ο Kojima κάπου στην πορεία το ‘χασε το θέμα και αποφάσισε απλά να ικανοποιήσει τους fans.

Σειρά σας τώρα. Πείτε μας, ποιο είναι το αγαπημένο σας Metal Gear Solid και γιατί; Επίσης, πέρα από τους κύριους τίτλους, ξεχωρίζετε κάποιο από τα spin-offs (Acid, Peace Walker κλπ);

Keywords
Τυχαία Θέματα