The Walking Dead: 400 Days Review

Επτά μήνες έχουν περάσει από τότε που βγήκε το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο της φρικαλέας πρώτης σεζόν του The Wallking Dead και τόσο καιρό αναμένουμε ευλαβικά τη συνέχεια. Η Telltale αναθερμαίνει την προσμονή μας με ένα DLC επεισόδιο με τον διακριτικό τίτλο 400 Days.

Όπως προϊδεάζει και ο τίτλος, το εν λόγω επεισόδιο παρουσιάζει, μέσα από τα μάτια πέντε διαφορετικών χαρακτήρων, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στις πρώτες 400 ημέρες από τη στιγμή που ξυπνούν

οι νεκροζώντανοι. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συνδετικό κρίκο της πρώτης με την επερχόμενη δεύτερη σεζόν του The Walking Dead.

Από τη στιγμή που ξεκινάτε το 400 Days βλέπετε το γνωστό πλέον μήνυμα που σας ενημερώνει πως οι επιλογές που κάνετε έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ροή του παιχνιδιού, οπότε λογικά οι χαρακτήρες θα έχουν πρωταρχικό ρόλο και στη δεύτερη σεζόν. Από την εισαγωγική οθόνη καταλαβαίνετε πως κάτι είναι διαφορετικό στο 400 Days. Δεν υπάρχει κάποιο animation ή κάποιο εισαγωγικό βίντεο παρά μόνο ένας πίνακας ανακοινώσεων και πέντε φωτογραφίες κολλημένες πάνω του ανάμεσα σε διάφορα φυλλάδια. Οι φωτογραφίες αντιστοιχούν σε πέντε χαρακτήρες, ο καθένας με τη δική του ιστορία, και κάθε φορά που επιλέγετε μία εξαφανίζεται από τον πίνακα. Δεν έχει σημασία ποια ιστορία επιλέξετε πρώτη, καθώς μόνο όταν ολοκληρώσετε και τις πέντε αποκτάτε μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης.

Οι πέντε πρωταγωνιστές.

Η συνταγή της Telltale είναι γνωστή. Όπως στο αρχικό παιχνίδι, έτσι και εδώ καλείστε να πάρετε σκληρές αποφάσεις που καθορίζουν την πορεία σας αλλά και τους συμμάχους ή τους εχθρούς σας αντίστοιχα. Γρήγοροι διάλογοι, βιαστικές αποφάσεις, επιλογές που επηρεάζουν την εξέλιξη της ιστορίας και αρκετές σκηνές δράσης συνθέτουν την περιπέτεια του 400 Days. Όλα αυτά αποδίδονται εξαιρετικά χάρη στην ιδιαίτερη χρωματική απεικόνιση και σχεδίαση τόσο των πρωταγωνιστών, όσο των περιβαλλόντων, ακολουθώντας πιστά την αισθητική του κόμικ. Για άλλη μια φορά η επιβλητική μουσική σας ταξιδεύει στον εφιαλτικό κόσμο του παιχνιδιού, με το σωστό ρυθμό και ένταση κάθε φορά, χωρίς να καταντά μονότονη ή επαναλαμβανόμενη μετά από λίγο. Σε υψηλά επίπεδα επίσης κυμαίνονται και οι φωνές των χαρακτήρων, που βγάζουν το συναίσθημα που αρμόζει στην εκάστοτε περίσταση. Ίσως κάποιοι χαρακτήρες ήθελαν λίγη περισσότερη προσοχή, αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποιούν και με το παραπάνω.

Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό δείγμα γρίφου, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ατμόσφαιρα και τον ψυχισμό των χαρακτήρων του επεισοδίου. Δεν είναι κάτι που θα σας λείψει, αλλά θα μπορούσε να αυξήσει λίγο την μικρή διάρκεια που του παιχνιδιού. Οι πέντε ιστορίες προσφέρουν μόλις και μετά βίας μιάμιση ώρα παιχνιδιού και αυτό εφόσον ρίξετε και μια ματιά σε όλα τα hotspots. Ένα άλλο αρνητικό που θα ήθελα να τονίσω είναι το γεγονός ότι η Telltale επέλεξε να διαθέσει δωρεάν το επεισόδιο αλλά μόνο σε αυτούς που αγόρασαν το αρχικό παιχνίδι από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, αφήνοντας έτσι στην απ' έξω δίκτυα διανομής όπως το Steam.

Μία ακόμα αγωνιώδης περιπέτεια από την Telltale.

Παρά τα όποια στραβοπατήματα, με το The Walking Dead: 400 Days η Telltale παραδίδει για άλλη μια φορά μαθήματα σκηνοθεσίας και σεναρίου, που θα ζήλευαν ακόμα και χολιγουντιανές παραγωγές. Μας προετοιμάζει για τη δεύτερη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με αφορμή το εν λόγω επεισόδιο υπόσχεται δυνατά καρδιοχτύπια. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και να ελπίζουμε για μια συγκλονιστική συνέχεια.

Εκπληκτική ατμόσφαιρα και ιστορίαΝέοι ενδιαφέροντες χαρακτήρεςΔιατίθεται δωρεάν για όσους αγόρασαν το αρχικό παιχνίδι από το Telltale Store......αλλά χρεώνεται κανονικά στους υπόλοιπουςΠαντελής απουσία γρίφωνΑπελπιστικά μικρό σε σχέση με τα προηγούμενα επεισόδιαΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC (review), PS3, Xbox 360, PS VitaΑΝΑΠΤΥΞΗ:TelltaleΕΚΔΟΣΗ:TelltaleΔΙΑΘΕΣΗ:DownloadΕΙΔΟΣ:AdventureΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.telltalegames.com/walkingdead/400daysHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:2/7/2013, Αύγουστος 2013 (PS Vita)PEGI:18+

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα