League of Legends: Dominion – Έλεγχος. Άμυνα. Κυριαρχία.

Κάθε άρθρο, είτε πρόκειται για παρουσίαση, άποψη, ή αερολογία, έχει την ιδιαιτερότητα του. Στη περίπτωση του Dominion, είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσεις και να γράψεις για αυτό, και όταν το καταφέρεις, να σταματήσεις να κλικάρεις σαν τρελός και να σπαμάρεις τα QWER. Κακά τα ψέματα, η εμπειρία του να βουτήξεις στο απολαυστικό λουτρό σφαλιαρομασάζ, με δόσεις τακτικής, που είναι η τελευταία πρόσφατη προσθήκη στο League of Legends, δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Όπως και να’χει διαβάστε παρακάτω

για τις εντυπώσεις μου.

Το Dominion, λοιπόν, φέρει μαζί του δυο προσθήκες για το δημοφιλές MOBA game. Τον καινούργιο 5vs5 χάρτη ονόματι “Crystal Scar”, και ένα καινούργιο mode, το οποίο τον συνοδεύει, τύπου Capture and Hold (ελληνιστί ερμ… Μήτσοοο έχουμε ορολογία εδώ;;). Αφού ο Μπαμπινιώτης δεν προέβλεψε, σκοπός μας στο Dominion, είναι η καταστροφή του αντίπαλου Nexus, όχι όμως δια της άμεσης μεθόδου επαναλαμβανόμενων ραπισμάτων, αλλά έμμεσα, ροκανίζοντας τους πόντους της αντίπαλης ομάδας, με την κατάληψη και υπεράσπιση στρατηγικών σημείων πάνω στον χάρτη (capture points). Προσωπικά, μου θυμίζει έντονα μια αρένα του World of Warcraft, το Arathi Basin, με διαφορετική προοπτική (άλλα παραδείγματα δεν ξέρω, αλλά σίγουρα τα σύγχρονα FPS κάτι παρόμοιο θα έχουνε, ενώ θυμίζει αρκετά το multiplayer του Dawn of War 2).

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Ο χάρτης του Dominion είναι κυκλικός, σαν την χωριάτικη πίτα που λιγουρευόμουνα όλη μέρα και θα στοιχειώσει τα όνειρα μου! Σε αντιδιαμετρικά σημεία του χάρτη βρίσκονται οι βάσεις κάθε ομάδας, ενώ υπάρχουν πέντε στρατηγικά σημεία προς κατάκτηση, τα δύο κοντά στη βάση κάθε ομάδας, και ένα στην κορυφή του κύκλου. Καταλαμβάνοντας ένα σημείο, στο πλευρό μας τάσσονται minions στη μάχη κατά των ελεεινών, τρισάθλιων, και ως επί το πλείστον άπλυτων(!) αντιπάλων μας, ενώ το ίδιο το σημείο γίνεται αμυντικός πύργος στον οποίο μπορούμε να υποχωρήσουμε σε περίπτωση που τα βρούμε σκούρα (ή βρωμάει ο Alistar).

Ο χάρτης του Dominion.

Επιπλέον των στρατηγικών σημείων, τα οποία μας φτάνουν στη νίκη μειώνοντας τους πόντους ζωής του αντιπάλου Nexus, υπάρχουν δύο ειδών power ups· ένα κειμήλιο στο κέντρο, το οποίο τουμπανιάζει τον ήρωα μας, και health packs σε καίρια σημεία, τα οποία επαναφέρουν μέρος των πόντων ζημιάς που έχουμε δεχτεί. Δεν λείπουν και οι θάμνοι για να κρυφτούμε και να αιφνιδιάσουμε τους αντιπάλους μας, ή να τραπούμε σε άτακτη φυγή. Τελευταία, και καλύτερα, άφησα τα καινούργια αντικείμενα που προστέθηκαν για το Dominion, και μόνο γι αυτό. Ευχάριστη και καλοδεχούμενη προσθήκη, που δίνει άλλη μια διαφορετική νότα στο gameplay, σε σχέση με τους συμβατικούς χάρτες του LoL.

Κάθε ομάδα στο Dominion ξεκινάει με 500 πόντους, και χάνει όταν αυτοί μηδενιστούν. Οι δε ήρωες ξεκινάνε από το τρίτο επίπεδο και όχι από το πρώτο, όπως στους συμβατικούς χάρτες του παιχνιδιού. Το πορτοφόλι μας δεν είναι γεμάτο κάβουρες, αφού ξεκινάμε με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τις αγορ

Keywords
Τυχαία Θέματα