Kinect Star Wars Review

Με την έλευση του Wii, περιμέναμε το Wii Remote να γίνει το νέο light saber. Το ίδιο και το PlayStation Move… Τζίφος. Για το δε Kinect, μας υποσχέθηκαν παιχνίδι με τη Δύναμη στο Kinect Star Wars. Αντ’ αυτού, παίρνουμε ένα παιχνίδι… σπάσιμο νεύρων. Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, ετοιμαστείτε για ένα πολύ “τσαντισμένο”

review.

Η ιστορία του Kinect Star Wars έχει ως εξής. Ο R2D2 και ο C3PO αναλαμβάνουν να κάνουν κάτι (ένας θεός ξέρει τι) στη βιβλιοθήκη των Jedi. Τι θα κάνουν κανείς δεν ξέρει αφού ο R2D2 το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τριγυρνάει και να είναι γλυκούλης ενώ ο C3PO με το ζόρι περπατάει. Αναλαμβάνουν λοιπόν να μας παρουσιάσουν τα παιχνίδια –καλά διαβάσατε, τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ- που περιέχονται στο Kinect Star Wars, με την φωνή του C3PO, που για κάποιο λόγο εδώ είναι ακόμα πιο εκνευριστική, να σχολιάζει ασταμάτητα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτο και κυριότερο είναι το Jedi Destiny, το οποίο αποτελεί μια ιστοριούλα από τον μύθο του Star Wars. Επιλέγετε φυλή και επίπεδο δυσκολίας και ρίχνεστε στη μάχη με την Dark Side, σε μια ιστορία που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο Episode 1 και στο Episode 2. Ουσιαστικά πρόκειται για μάχες με το Light Saber, πηδηματάκια, σκυψίματα και διάφορες άλλες κινήσεις που χρειάζεται να κάνετε. Το συγκεκριμένο mode είναι on-rails, δηλαδή η πορεία σας είναι αυστηρά καθορισμένη. Οι μάχες με το Light Saber είναι ως επί το πλείστον ευχάριστες. Μπορείτε να κάνετε πολλά κολπάκια όπως οχτάρια με το χέρι σας και να αποκρούετε τα εχθρικά lasers. Το Jedi Destiny έχει ευχάριστη ποικιλία, καθώς θα βρεθείτε να οδηγάτε οχήματα, όπως ένα ΥΤ-2400, να πολεμάτε και να βρίσκετε χαρακτήρες-ορόσημα όπως ο Master Yoda.

Το συγκεκριμένο mode είναι δημιουργημένο από πιθήκους, για πιθήκους.

Δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίσετε και το γεγονός ότι ο/η Jedi σας κινείται σαν διανοητικά καθυστερημένος/η, οι επιθέσειςδεν είναι πάντα τόσο γρήγορες, οι αποφυγές δεν αναγνωρίζονται πάντα σωστά και ένα μεγάλο μέρος το περνάτε κάνοντας duels, τα οποία είναι ΑΙΣΧΡΑ. Τόσο αισχρά που έχουν και δικό τους ξεχωριστό mini-game. Το Duels of Fate είναι το εν λόγω mini-game και, πιστέψτε, με είναι άθλιο. Έχετε δύο ηλίθιους Jedi να πολεμάνε σε slow motion. Στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποκρούετε τις επιθέσεις που έρχονται από τέσσερα πιθανά σημεία, και αφού το κάνετε αρκετά (γεμίζοντας την κατάλληλη μπάρα) να επιτεθείτε εσείς με τη σειρά σας. Είναι ηλίθιο, είναι βαρετό, είναι χάλια. Αφού πολεμήσετε όλη την τρελοπαρέα του Star Wars, πολεμάτε και τον Darth Vader, αλλά με τόση εξάσκηση στην απάθεια, μάλλον ο Star Wars fan που κρύβεται μέσα σας θα έχει απονευρωθεί και απλά θα δεχτείτε την παρουσία του με στωικότητα.

Τι, περιμένετε κάτι καλύτερο στα επόμενα mini-games; Ο κατήφορος μόλις άρχισε σας πληροφορώ. Στο Rancor Rampage έχετε ένα Rancor που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. «Α ωραία» θα πείτε, «ώρα για καταστροφή». Των νεύρων σας ίσως. Το εν λόγο mode είναι το πιο demo από όλα

Keywords
Τυχαία Θέματα