Joy Ride Turbo Review

Πριν λίγα χρόνια, η Microsoft εντυπωσίασε τους πάντες με το Joy Ride, ένα πολλά υποσχόμενο kart racer με Avatars, το οποίο θα ήταν free-to-play, προσφέροντας γκάζια και βόλτες με φίλους στο Xbox Live. Όμως, η υπόσχεση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, εξαιτίας του… Kinect! Το παιχνίδι μετεξελίχθηκε στο αποτυχημένο Κinect Joy

Ride, launch game του Kinect με κανονική μορφή και τιμή. Φέτος, η Microsoft μας δίνει το Joy Ride Turbo για XBLA, το οποίο επιτέλους αφήνει στην άκρη τα motion controls και δίνει έμφαση στο multiplayer, αν και το αποτέλεσμα δεν είναι και πολύ καλύτερο.

Ξεκινώντας από τα βασικά, το Joy Ride Turbo χωρίζεται σε τρία βασικά modes: Championship Series, Stunt Track και Single Race, κάθε ένα εκ των οποίων χωρίζεται σε αγώνες αυτοκινήτων στα 100, 200 και 300 κυβικά. Βέβαια, εκτός των παρεχόμενων αυτοκινήτων, μην περιμένετε κάποια τραγική διαφορά από κατηγορία σε κατηγορία, καθώς οι πίστες και το χαμηλό επίπεδο δυσκολίας δεν αλλάζουν. Στο Championship Series, το οποίο είναι και το κύριο mode του τίτλου, υπάρχει, πέρα της κατηγοριοποίησης με βάση κυβικών, και η κατηγοριοποίηση με βάση το είδος του αυτοκινήτου. Εδώ οι τρεις κατηγορίες είναι muscle, truck και sport car series, κάθε μία εκ των οποίων έχει τρεις πίστες των τριών γύρων, με μία τέταρτη των πέντε γύρων να κάνει την εμφάνισή της μετά την ολοκλήρωση των υπολοίπων.

Σε κάθε αγώνα υπάρχουν διάσπαρτα κουτιά με power-ups, όπως δυναμίτες, νίτρο και όπλα, τα οποία κρατάνε το κλειδί για την επιτυχία. Επίσης, στην οθόνη υπάρχει o ανάλογος μετρητής boost, ο οποίος αυξάνεται με κάθε drift ή κόλπο στον αέρα. Όταν ολοκληρωθεί η μπάρα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το νίτρο, το οποίο αυξάνει την ταχύτητα του οχήματός σας για κάποια δευτερόλεπτα. Πέραν αυτών, υπάρχουν επίσης κρυμμένα σε κάθε πίστα διάφορα κουτιά, τα οποία περιέχουν κομμάτια αυτοκινήτων, ενώ μόλις μαζέψετε όλα τα κομμάτια ενός οχήματος μπορείτε να το ξεκλειδώσετε, δίνοντας και τα απαραίτητα χρήματα.

Πετάω επιτέλους!

Οι παίκτες ξεκινούν με ένα όχημα για κάθε κατηγορία να είναι ξεκλειδωμένο, ενώ άλλα τέσσερα βρίσκονται κλειδωμένα. Βέβαια, εκεί ξεκινούν και τα προβλήματα του τίτλου.Για να ξεκλειδώσετε κάθε όχημα πρέπει να βρείτε τα ανάλογα κουτιά, τα οποία περιέχουν κομμάτια διαφόρων αυτοκινήτων. Όμως, ακόμη και αν έχετε μαζέψει όλα τα κουτιά από όλους τους αγώνες του Championship, μπορεί ακόμα να μη μπορείτε να ξεκλειδώσετε κάποιο αυτοκίνητο, αναγκάζοντας σας να αναζητήσετε τα υπόλοιπα κομμάτια στο Stunt Track, ενώ, ακόμα και έτσι, μπορεί πάλι κάτι να λείπει.

Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι οι ίδιοι οι αγώνες. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν πολλαπλά μονοπάτια σε κάθε πίστα, όπως επίσης και πολλά περισσότερα κουτιά κλπ, τα προαναφερθέντα είναι πολύ λίγα, χωρίς να μπορούν να προσφέρουν έστω την ανάλογη ποιότητα. Επίσης, οι αντίπαλοι δεν προσφέρουν κάποια ουσιαστική δυσκολία, καθώς πηγαίνουν απλά στο δρόμο τους, χωρίς να κοπιάζουν να σας νικήσουν. Για όλα αυτά

Keywords
Τυχαία Θέματα