Εricsson: Πώς επιλέγουν οι χρήστες ένα πρόγραμμα mobile Internet;

00:22 15/6/2012 - Πηγή: PC Nea
Το Ericsson ConsumerLab μελέτησε κατά πόσο η ‘έξυπνη’ χρέωση κίνησης και η διαχείριση του mobile internet μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του καταναλωτή εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα έσοδα των παρόχων. Η έκθεση ‘Smarter Mobile Broadband’ βασίζεται σε έρευνες με 2.300 χρήστες mobile internet, ηλικίας μεταξύ 16 – 59 ετών, σε Ηνωμένο
Βασίλειο, Η.Π.Α., Ινδονησία και Βραζιλία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι πιο σημαντικοί λόγοι για την επιλογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος από ένα χρήστη mobile internet είναι οι εξής: η ποιότητα του δικτύου και η κάλυψη, η χρέωση για τη χρήση της υπηρεσίας και η ευκολία της κατανόησης του προγράμματος.

Επιπλέον, βρέθηκαν διαφορές στην έρευνα για το πώς οι ερωτηθέντες αντέδρασαν για θέματα σχετικά με τη διαχείριση κίνησης και τη χρέωση. Κάποια στοιχεία κρίθηκαν ως ιδιαίτερα ελκυστικά για όλες τις αγορές, ενώ κάποια ήταν ελκυστικά σε συγκεκριμένες αγορές, αποδεικνύοντας ότι οι προσφορές και η ελκυστικότητα των προγραμμάτων ποικίλλει ανάμεσα σ’ όλες τις χώρες του κόσμου.

Η Cecilia Atterwall, Επικεφαλής του Ericsson ConsumerLab, δήλωσε: «Η συσσωρευμένη εμπειρία των χρηστών επηρεάζει τον τρόπο που οι ίδιοι αξιολογούν τις πιο εξατομικευμένες και δυναμικές προσφορές που παρέχονται στο πλαίσιο της έξυπνης διαχείρισης κίνησης δεδομένων και χρέωσης. Οι χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α., που έχουν εμπειρία στα απεριόριστα προγράμματα, είναι περισσότερο επιφυλακτικοί στην επιλογή διαφοροποιημένων προγραμμάτων.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι συνηθισμένοι στο να λαμβάνουν υπόψη τις online συνήθειές τους. Παρ’ όλα αυτά, στις αγορές της Βραζιλίας και της Ινδονησίας, οι απόψεις ήταν περισσότερο θετικές. Οι άνθρωποι των συγκεκριμένων αγορών είναι συνηθισμένοι να πληρώνουν για οτιδήποτε χρησιμοποιούν ήδη και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει με αποτέλεσμα να μην το αντιλαμβάνονται ως περιορισμό του τρέχοντος προγράμματός τους».

Προσέλκυση νέων πελατών
Ένα θέμα που προβληματίζει πολλούς διαχειριστές είναι πώς θα προσελκύσουν νέους χρήστες, καθώς και πώς οι υπάρχοντες χρήστες μπορούν να αυξήσουν τη χρήση. Η έρευνα ανέδειξε κάποιους τρόπους για την επίτευξη των παραπάνω. Το 40 – 45% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι θα χρησιμοποιούσαν περισσότερο το κινητό τους τηλέφωνο, αν είχαν πρόσβαση σε καλύτερη ταχύτητα internet.

Επιπλέον το 30 – 45% ανέφεραν ότι η χαμηλή χρέωση δεδομένων είναι το βασικό στοιχείο για την αύξηση της χρήσης, ενώ το 30 – 40% ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το κινητό τηλέφωνο είναι εξίσου σημαντικό. Τέλος το 30 – 40% ανέφερε ότι η καλύτερη κάλυψη δικτύου επηρεάζει επιπλέον τη χρήση.

Είναι σημαντικό ότι πολλοί καταναλωτές εκδηλώνουν την απογοήτευσή τους για την πληρωμή ενός προγράμματος που δεν χρησιμοποιούν πλήρως, παράγοντας που θα μπορούσε να ωφελήσει περισσότερο τα εξατομικευμένα προγράμματα πληρωμής.

Τοπικές διαφορές
Επιπλέον, η έκθεση εντόπισε διαφορές στον τρόπο που οι ερωτηθέντες τ
Keywords
Τυχαία Θέματα