Jet Set Radio HD Review

Ασχοληθήκαμε (ξανά) με το Dreamcast σε πρόσφατο άρθρο και τα βασικά τα εμπεδώσαμε. Τώρα θα μιλήσουμε για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της κονσόλας, το Jet Set Radio, το οποίο μόλις βγήκε σε HD σε PSN, XBLA και Steam.

Αν δεν σας είναι οικείο το παιχνίδι, η ιστορία έχει ως εξής: μια

μεγάλη εταιρεία ονόματι Rokkaku Group έχει καταλάβει το Τόκιο και έχει δημιουργήσει μια δική της τάξη πραγμάτων. Οι Rudies, παιδιά που έχουν δραπετεύσει από τα σπίτια τους, χτίζουν τις δικές τους συμμορίες και αντιτίθενται στο κατεστημένο βάφοντας την πόλη με τα προσωπικά τους graffiti. Αυτό βέβαια τους βάζει σε μπελάδες με την Rokkaku Police που θέλει την πόλη ήσυχη, καθαρή και εύκολα χειραγωγημένη. Όλα αυτά υπό τις μουσικάρες του Jet Set Radio, ενός πειρατικού σταθμού με παρουσιαστή τον εκκεντρικό Professor K. Ο προφέσορας είναι επίσης η φωνή που διηγείται τα γεγονότα του παιχνιδιού.

Το Jet Set Radio θυμίζει κάτι από Tony Hawk με roller blades και ίσως σας θυμίσει και κάποια νεότερα παιχνίδια που έχουν να κάνουν με χρωματισμό της πόλης, όπως το DeBlob. Στην ουσία η κάθε σας αποστολή λαμβάνει χώραι σε ένα μικρό κομμάτι της πόλης, όπου πρέπει να βρείτε τα graffiti tags των αντιπάλων και να τα καλύψετε με τα δικά σας. Αν θέλετε περισσότερους πόντους μπορείτε να βανδαλίσετε και μέρη χωρίς αντίπαλα tags με πράσινα βέλη. Σιγά σιγά σας όσο εσείς ζωγραφίζετε η αστυνομία σας παίρνει στο κυνήγι. Ο Onishima είναι ένας γελοίος αστυνόμος που σας κυνηγάει με ένα τεράστιο revolver και δεν διστάζει να πυροβολήσει. Υπάρχουν επίσης ομάδες S.W.A.T., ελικόπτερα που πετάνε κατευθυνόμενους πυραύλους, ακόμα και δακρυγόνα. Όλα αυτά για ένα παιδί με σπρέι και πατίνια. Το πολιτικό αστείο προφανές. Όταν τελειώσετε το ψέκασμα, το σκορ σας υπολογίζεται από τέσσερα πράγματα: την υγεία που σας απομένει, τον χρόνο, τα κόλπα και αν κάνατε κάποια από τα πράσινα βέλη.

Kαι μετά αναρωτιόμαστε από πού προήλθαν εκείνα τα funky λεοφορεία στην Κηφισίας...

To gameplay έχει μείνει απαράλλακτο από την εποχή του Dreamcast. Η κάμερα εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά αυτή τη φορά έχετε τη δυνατότητα να την ρυθμίσετε όπως θέλετε με το δεύτερο αναλογικό, πράγμα που δεν υπήρχε στο Dreamcast. Iσως ξενίσει ορισμένους το γεγονός ότι δεν προστέθηκε κάποιου είδους μαγνητισμός προς τις γωνίες και τις κουπαστές που μπορείτε να κάνει grind. Έχοντας υπόψη ότι η κάμερα δεν βοηθάει πολύ στα άλματα ακριβείας, ίσως να ήταν μια καλή προσθήκη. Προσωπικά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτήν βέβαια. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε τα νέα graffities που προέκυψαν από διαγωνισμό της Sega στο internet με νέους δημιουργούς και απίστευτα όμορφα σχέδια.

Από εκεί και πέρα οι αλλαγές είναι σχεδόν αποκλειστικά στα γραφικά. Όντας το παιχνίδι που έθεσε τα standards του cell-shading, η ποιότητά του δεν αλλοιώνεται σημαντικά από το υψηλότερης ανάλυσης rendering. Εκτός βέβαια από κάποια στοιχεία που έχουν 2D bitmaps όπως οι λάμψεις των φάρων των περιπολικών, οι λεπτομέρε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Jet Set Radio HD Review,