Cognition – Episode 2: The Wise Monkey Review

Σε ένα επεισοδικό παιχνίδι όπως το Cognition, συνηθίζεται να έχουμε υψηλές απαιτήσεις με την κυκλοφορία νέου επεισοδίου και αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι να κρατά τουλάχιστον αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι το επόμενο. Βρισκόμαστε στο δεύτερο επεισόδιο, με το όνομα The Wise Monkey, και απομένουν άλλα δυο για να κλείσει ο κύκλος αυτής της πραγματικά αξιόλογης προσπάθειας που μας προσφέρει η Phoenix Οnline. Το κατά πόσο καταφέρνει το δεύτερο μέρος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας θα το μάθετε ευθύς αμέσως.

Έπειτα από

μια μικρή ανασκόπηση στα κυριότερα γεγονότα του πρώτου μέρους και την αποτυχημένη προσπάθεια της πρωταγωνίστριας αλλά και του συνεργάτη της να σώσουν κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο από τον κατά συρροή δολοφόνομ τα πράγματα φαντάζουν δυσοίωνα για την Erica. Οι ενοχές την κυριεύουν και νιώθει ως ένα βαθμό υπεύθυνη για την κατάληξη των γεγονότων. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνωμ καλείται να αντιμετωπίσει το νέο διευθυντή της υπηρεσίας, ο οποίος φαίνεται να μη συγχωρεί την αποτυχία και είναι αποφασισμένος να θέσει σε διαθεσιμότητα την όμορφη κοκκινομάλα. Την αντιπαράθεσή τους όμως διακόπτει η αιφνίδια απαγωγή του πράκτορα Sullivan, μέσα από τα γραφεία της υπηρεσίας, από τον δολοφόνο που ο ίδιος αναζητεί στις υποθέσεις που έχει αναλάβει και αποκαλεί με το ψευδώνυμο “The Wise Monkey”. Το κομμένο αυτί του πράκτορα Sullivan μέσα σε μια λίμνη αίματος καθώς και ένα μικρό μεταλλικό αντικείμενο είναι τα μοναδικά ίχνη που αφήνει ο δολοφόνος. Είναι σειρά της Erica να μελετήσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο συνάδελφός της και να φτάσει στα ίχνη του πριν είναι πολύ αργά.

Έκπληξη προκαλεί σε αυτό το σημείο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο εμπεριέχει έντονες σκηνές βίας, όπως το κόψιμο του αυτιού του Sullivan από το υπόλοιπο σώμα του καθώς και τα περιεχόμενα του φάκελου της υπόθεσης The Wise Monkey, όπου υπάρχουν φωτογραφίες των θυμάτων από τα οποία έχουν αφαιρεθεί διάφορα όργανα όπως μάτια, αυτιά και μύτη, με όχι και τόσο όμορφο τρόπο. Τουλάχιστον η τεχνοτροπία σε στιλ κόμικ βοηθά στην παρουσίαση δίνοντας μια πιο ουδέτερη χροιά, αλλά προσωπικά οφείλω να ενημερώσω όσους ενοχλούνται από την παρουσία αίματος ή ακρωτηριασμών. Στον τομέα των γραφικών και των μοντέλων των χαρακτήρων δεν υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές, παρά μόνο μικρές βελτιώσεις κυρίως στους μηχανισμούς μετάβασης από ένα σημείο σε κάποιο άλλο και ελαχιστοποίηση της αναμονής κατά τη διεκπεραίωση κάποιων ενεργειών από την ηρωϊδα μας. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να εξερευνήσετε κάποιες νέες περιοχές και να γνωρίσετε νέους χαρακτήρες οι οποίοι σας βοηθούν στην αναζήτηση του δολοφόνου.

Παρακαλείται ο κύριος που έχασε το αυτί του να περάσει από τη ρεσεψιόν να το παραλάβει.

Οι ερμηνείες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα όπως και στο πρώτο επεισόδιο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δωθεί για ακόμη μια φορά στην Erica αλλά και τη νεαρή Mellissa που αποδίδονται εξαιρετικά. Επίσης πολύ ενδιαφέρων και ιδιαίτερα φορτισμένος είναι ο διάλογος της Erica με την αινιγματική Cordelia στο νεκροταφείο. Η μουσική για άλλη μια φορά δένει υπέροχα με τις καταστάσεις και το ύφος του παιχνιδιού, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη στην κλιμάκωση της αγωνίας και την έκβαση της ιστορίας.

Όπως και στο The Hangman έτσι και εδώ η Erica βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις ψυχικές της δυνάμεις. Στο παρόν επεισόδιο κάνει την εμφάνισή της μια νεα δύναμη, η synergy. Κάθε φορά που συγκεντρώνετε κάποια στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, μπορείτε να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί κάτω αριστερά, να ανοίξετε το inventory και κάνοντας κλικ σε καθένα από τα αντικείμενα (βασική προϋπόθεση να σχετίζονται μεταξύ τους) βλέπετε μια εικόνα που γίνεται όλο και πιο ζωηρή καθώς επιλέγετε επιπλέον αντικείμενα. Όταν η εικόνα ολοκληρωθεί, τότε μπορείτε να πατήσετε το κουμπί που ενεργοποιεί την δύναμη και να δείτε την ανάμνηση που κρύβεται πίσω από την εικόνα. Αν και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ευοίωνα, δυστυχώς στον τομέα των γρίφων το δεύτερο επεισόδιο απογοητεύει. Οι γρίφοι είναι ιδιαίτερα απλοϊκοί και μόνο στο τελευταίο μισό υπάρχει μια υποτυπώδης πρόκληση. Αλλά και πάλι, αν προσέχετε και κρατάτε επιμελώς σημειώσεις, θα σας φανεί παιχνιδάκι. Ακόμη και τις ψυχικές δυνάμεις τις χρησιμοποιείτε ελάχιστα, όπως και το κινητό τηλέφωνο, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όπου η ηρωϊδα βασίζεται ιδιαίτερα στα παραπάνω για την επίτευξη των στόχων της.

Τέλος, πρέπει να αναφέρω ότι το The Wise Monkey είναι αρκετά μικρότερο σε διάρκεια σε σχέση με το πρώτο επεισόδιο. Αυτό ναι μεν γίνεται αισθητό, αλλά λόγω της εξέλιξης της ιστορίας και του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζονται τα γεγονότα σε συνδυασμό με καταιγιστική δράση, είναι ίσως το τελευταίο που θα σας απασχολήσει. Παρόλα αυτά, αν οι δημιουργοί είχαν δώσει λίγη περισσότερη βάση στον τομέα των γρίφων και είχαν προσπαθήσει να εξαλείψουν τα όποια μικροπροβλήματα, θα είχαμε να κάνουμε με μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Εδώ συναντάτε κάποιους από τους έξυπνους γρίφους του επεισοδίου.

Εν κατακλείδι, το δεύτερο επεισόδιο του Cognition αποτελεί άξιο συνεχιστή της ιστορίας, αφήνοντας πολλά μέτωπα ανοικτά και την αγωνία να έχει φτάσει στο ζενίθ όσον αφορά την έκβαση του μυστηρίου, αλλά και μια πικρή γεύση ως προς την απλοποίηση του. Εν αναμονή του τρίτου μέρους με τον τίτλο The Oracle!

+ Η ανάπτυξη των κύριων χαρακτήρων του παιχνιδιού
+ Αμείωτη ένταση καθ’όλη τη διάρκεια
+ Ενδιαφέρουσα πλοκή που γεννά ερωτήματα

- Μικρότερη διάρκεια σε σχέση με το πρώτο μέρος
- Μικροπροβληματάκια στο animation των χαρακτήρων αλλά και τυχαία κολλήματα σε κάποιες ενέργειες
- Εύκολοι γρίφοι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ: 7.0

Πλατφόρμα: PC
Ανάπτυξη: Phoenix Online Studios
Έκδοση: Reverb Publishing
Διάθεση: Download
Είδος: Adventure
Παίκτες: Single-player
Επίσημο Site: http://www.postudios.com/cognition/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 30/1/2013
PEGI: -

Game20.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα