Babel Rising Review

Στο Babel Rising, είσαι θεός! Όχι ένας οποιοσδήποτε μουφοθεός. Ο Θεός! Δεν χτίζεις σπίτια σε ψηφιακές πόλεις σαν οικοδόμος, ούτε πηγαίνεις το ψηφιακό ποίμνιό σου τουαλέτα και ικανοποιείς τις ακόρεστες ερωτικές τους επιθυμίες σε όλα τα έπιπλα του σπιτιού που έχεις ψωνίσει από το SimIkea. Στο Babel Rising εκδικείσαι τα ανθρωπάκια που θέλουν να χτίσουν την Βαβέλ και που μας αναγκάζουν σήμερα να χρυσοπληρώνουμε την Linguaphone για να συνεννοηθούμε.

Το Babel Rising είναι ένα αντίστροφο tower defence game.

Σκοπός μας είναι, χρησιμοποιώντας το χέρι του Θεού (ένα σταυρόνημα δηλαδή), να σκοτώσουμε όλα τα ζαβά ανθρωπάκια εργάτες για να τα εμποδίσουμε να χτίσουν τον πύργο της Βαβέλ. Ως θεοί είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία της φύσης γη, φωτιά, νερό και αέρα (ένας εμείς και ένας ο Captain Planet) για να μας βοηθήσουν στο θεάρεστο αυτό έργο. Μπορούμε να διαλέξουμε δύο από τα στοιχεία πριν ξεκινήσουμε κάποιο επίπεδο. Καθένα από αυτά τα στοιχεία έχει από τρεις επιθέσεις, μία που αφού την χρησιμοποιήσουμε ανανεώνεται πιο γρήγορα αλλά έχει μικρότερη δύναμη, μία με μεγαλύτερη ισχύ αλλά πιο αργή ανανέωση, και τέλος μία υπερδύναμη που εξαφανίζει σχεδόν όλα τα ζαβά ανθρωπάκια στην οθόνη αλλά ανανεώνεται αργά και μόνο όταν χρησιμοποιούμε το στοιχείο στο οποίο ανήκει.

Αυτό εσείς το ονομάζετε πύργο; Εγώ αυτό το λέω ''όταν αφόδευσε το golem''.

Κάθε δύναμη έχει τα θετικά και τα αρνητικά της και πρέπει στρατηγικά να διαλέξουμε ποιες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουμε. Γιατί π.χ. οι δυνάμεις του νερού μας επιτρέπουν κατά κύριο λόγο να καθυστερούμε τα ανθρωπάκια, ενώ οι δυνάμεις της φωτιάς τα κάνουν όλα κάρβουνο, και ενώ η δύναμη της γης ανανεώνεται πιο γρήγορα, έχει μικρότερη εμβέλεια από αυτή του αέρα που έχει επιρροή σε μεγαλύτερο χώρο και ανανεώνεται με το πάσο της. Το παιχνίδι δυσκολεύει όταν προστίθενται νέα ανθρωπάκια, όπως αυτά που κουβαλούν καταραμένες νταμιτζάνες και που δεν πρέπει να τις σπάσουμε γιατί αλλιώς χάνουμε μια δύναμή μας για μικρό χρονικό διάστημα. Ή τους ιερείς, οι οποίοι γελώντας σατανικά προστατεύουν με ένα στοιχείο της φύσης τα ζαβά που τους περιτριγυρίζουν και εμείς δεν μπορούμε να τους επιτεθούμε με το συγκεκριμένο στοιχείο. Κάθε επίπεδο για να ολοκληρωθεί θέτει συγκεκριμένους στόχους, χρονικούς (π.χ. Να κρατήσουμε τον πύργο σε χαμηλά επίπεδα για 10 λεπτά) ή μακελειού (π.χ. Να σκοτώσουμε 300 ζαβά ανθρωπάκια) ή και πιο περίπλοκους όπως να διατηρήσουμε 20 νταμιτζάνες ανέπαφες.

Ο χειρισμός του Babel Rising γίνεται παραδοσιακά με το χειριστήριο αλλά και με το PlayStation Move. Παραδόξως το Move δεν είναι τόσο εύχρηστο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού για την κάλυψη της έλλειψης κουμπιών απαιτεί συνδυασμό πλήκτρων, αλλά και λόγω των λοβοτομημένων κινήσεων που πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε κάποιες επιθέσεις. Επίσης, και στην περιστροφή της κάμερας το Move είναι λίγο εκνευριστικό, ενώ ο αναλογικός μούρλια! Μόνο στην στόχευση διαπρέπει, αλλά αλίμονο αν και εκεί ήταν κατώτερο του κανονικού

Keywords
Τυχαία Θέματα