Angry Birds Trilogy

Η μεταφορά των Angry Birds στις κονσόλες δεν είναι μια απαραίτητα άσχημη ιδέα. Κακά τα ψέματα, είναι ιδανικά παιχνίδια για μικρές δόσεις χαλαρού gaming, ενώ ταιριάζουν γάντι σε παρεϊστικες καταστάσεις. Το θέμα όμως είναι ότι η Activision ψάχνει για κορόιδα. Για να μην πω τίποτα πιο βαρύ. Γιατί τα 30 ευρώ που ζητάει η Activision για τρία παιχνίδια που στα κινητά κοστίζουν 0,89

η απλή και 2,69 ευρώ η HD έκδοση, φαντάζουν εξωπραγματικά, όταν με λίγα παραπάνω χρήματα τσιμπάτε ένα κανονικό παιχνίδι, ή για παράδειγμα μια συνδρομή στο PS Plus. Angry Birds Trilogy λοιπόν, με τρία παιχνίδια: το πρώτο Angry Birds, που ξεκίνησε τη φρενίτιδα, το Angry Birds Seasons, που εισάγει νέα επίπεδα σχετικά με γιορτές όπως το Halloween και τα Χριστούγεννα, και τέλος το Angry Birds Rio, με επίπεδα, εχθρούς και παζλ εμπνευσμένα από την ομότιτλη ταινία της 20th Century Fox.

Βέβαια, δεν είναι πως το υπέρογκο κόστος του τίτλου δεν προσφέρει τίποτα. Ίσα ίσα, που η τρόπον τινά τριλογία προσφέρει αμέτρητες πίστες, που, χωρίς υπερβολή, θα σας κρατήσουν απασχολημένους για πολλές δεκάδες ώρες, ιδίως αν κυνηγάτε τα τρία αστέρια, το μέγιστο δυνατό σκορ δηλαδή. Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα της τιμής. Πώς μεταφράζεται ο άμεσος χειρισμός μέσω αφής, στις κονσόλες; Τα pads προσφέρουν μια ικανοποιητική προσέγγιση, ίσως μεγαλύτερης ακρίβειας από την αφή, αλλά είναι κοινό μυστικό πως οι “casuals” δεν τα πάνε πολύ καλά με τα παραδοσιακά χειριστήρια. Τη λύση έρχεται να δώσει η ενσωμάτωση των Kinect και Move στα παιχνίδια, μόνο που τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα. Στις λίγες πίστες που κατάφερα να παίξω στο PS3 με PS Move, πέρασα πολύ πολύ άσχημα. Δε μπορείτε να κανονίσετε ακριβώς το πού θα εκτοξευθούν τα πουλιά, η όλη διαδικασία είναι αρκετά κουραστική στις πιο δύσκολες πίστες, και γενικά δεν συνιστώ να τσιμπήσετε το παιχνίδι έχοντας κατά νου να το παίξετε με το Move.

Τα γραφικά έχουν ανανεωθεί για να ταιριάζουν στις HD κονσόλες.

Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό, ώρα για λίγα λόγια για τα ίδια τα παιχνίδια Angry Birds. Σε περίπτωση που ζούσατε σε κάποια σπηλιά την προηγούμενη τριετία και δεν γνωρίζετε, τα παιχνίδια της Rovio έχουν την εξής λογική: πεινασμένα και άπληστα γουρούνια κλέβουν τα αυγά από ορισμένα ευέξαπτα πουλιά, τα οποία, για να εκδικηθούν τα γουρούνια, ανεβαίνουν σε μια σφεντόνα και με τη βοήθεια σας τα κάνουν μαντάρα σε ένα σωρό επίπεδα. Υπάρχουν πολλών ειδών πουλιά, όπως το κλασικό (και παντελώς άχρηστο) κόκκινο, τα τρίδυμα μπλε, το κίτρινο που μοιάζει με τον Τριγωνοψαρούλη του Ε.Τριβιζά και άλλα. Κάθε πουλί συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο μόλις εκσφενδονιστεί και εσείς πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ της συμπεριφοράς του εκάστοτε πτηνού και της τροχιάς που του δίνετε ελέγχοντας τη σφεντόνα. Τη σφεντόνα την ελέγχετε με το χειριστήριο, και ξανατονίζω πως αν θέλετε να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι, ξεχάστε τα motion controls.

Η μεταφορά των Angry Birds στις κονσόλες έχει γίνει με μερικές αισθητικές και χρηστικές βελτιώσεις. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα