Τρεις διευθυντές εταιρειών της Electronic Arts αποχωρούν

Οι εταιρείες ανάπτυξης της EA αποδυναμώνονται.

Η αποχώρηση των δύο διευθυντών της Criterion Games την προηγούμενη εβδομάδα δεν είναι το μόνο συμβάν που έλαβε χώρα τις γιορτηνές ημέρες για την Electronic Arts.

Οι Chris Byatte και Joe wee, διευθυντές της Chillingo (mobile developer, δημιουργός του επιτυχημένου Cut The Rope) αποχώρησαν κι ενώ είχαν την διοίκηση της εταιρείας από το 2005. Η Chillingo είχε και το publishing του επίσης διάσημου πρώτου Angry Birds

που αναπτύσσει όλα αυτά τα χρόνια η Rovio. Το 2010 θυμίζουμε ότι η EA εξαγόρασε την Chillingo για 20 εκατομμύρια δολάρια.

Συν τις άλλοις, την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την αποχώρησή του και ο διευθύνων σύμβουλος της PopCap, Dave Roberts. Πρόκειται για άλλον έναν mobile game developer, της γνωστής σειράς Plants vs. Zombies.

Είναι γνωστό το ότι η Electronic Arts αποδομεί τις εταιρείες ανάπτυξης που εξαγοράζει, από την δεκαετία του '90 (Bullfrog, Maxis, Westwood) μέχρι και σήμερα. Στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται από τις μαρτυρίες στην Criterion, ότι την εορταστική περίοδο οι μεταφορές των προγραμματιστών από τις μικρές εταιρείες ανάπτυξης στα κεντρικά γραφεία της EA ανάγκασαν τους διευθυντές των εταιρειών σε παραίτηση, πολύ απλά γιατί το προσωπικό που τους απέμεινε δεν επαρκούσε για να εκπληρώσει τους στόχους της εταιρείας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα