Παίδων: Δεν υπάρχουν 90 παιδιά με εθισμό στο διαδίκτυο!

Τηλεφωνήσαμε στο νοσοκομείο Παίδων και διαπιστώσαμε ότι τα 90 παιδιά με την "ασθένεια στο διαδίκτυο" είναι μύθος!

Όσοι διαβάσατε το σχετικό άρθρο για τον Εθισμό στο Internet, που προέβαλε δύο φορές ο Alpha και μία (χθες) το MEGA, θα γνωρίζετε τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην τηλεόραση.

Δημοσιογράφοι που θέλουν να θεωρούνται "επαγγελματίες" και δεν εξετάζουν το θέμα σε βάθος, υποστηρίζουν ότι υπάρχει ασθένεια "Εθισμός στο διαδίκτυο και τα video

games", ενώ συνομιλούν τηλεφωνικά με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη, Ταξίαρχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ανακοινώνει ότι υπάρχουν 90 παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων που νοσηλεύονται με την ασθένεια αυτή.

Υπάρχουν όντως αυτά τα 90 παιδιά; Δείτε το βίντεο:

{youtube}z3SUrOD0g5Y|500|300{/youtube}

Στο GameWorld κάναμε το αυτονόητο. Τηλεφωνήσαμε στο νοσοκομείο Παίδων σήμερα το πρωί και μάθαμε ότι -όπως θα ακούσετε από το απόσπασμα- δεν υπάρχει κανένας έφηβος κλεισμένος στην ψυχιατρική πτέρυγα με κανένα σύμπτωμα "εθισμού στο διαδίκτυο"! Προφανώς θα περίμενε κάποιος μετά από τόσα ρεπορτάζ στην τηλεόραση οι γονείς να κλείσουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο για απεξάρτηση. Ουδής ενδιαφέρθηκε!

Μάλιστα μάθαμε ότι η ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου έχει μόλις πέντε κρεβάτια! Υπεύθυνη για το τμήμα "Εθισμού στο διαδίκτυο" είναι η παιδοψυχίατρος Άρτεμις Τσίτσικα την οποία και αναζητήσαμε τόσο εντός του νοσοκομείου, όσο και (μετά το παραπάνω βίντεο) στο προσωπικό της γραφείο, χωρίς αποτέλεσμα. Της έχουμε αποστείλει email και αναμένουμε την απάντησή της για το συγκεκριμένο θέμα και για το που βρίσκονται οι 90..."ψυχασθενείς" που πάσχουν από αυτή την βαριά και ανίατη ασθένεια του εθισμού στο διαδίκτυο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα