Πωλήσεις των games της Ιαπωνίας για το 2012

Αυξήθηκαν κατά 1,2% παρότι οι μεγάλες εταιρείες παρουσίασαν έλλειμμα.

Τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη διαμαρτύρεται για την κρίση, οι αριθμοί της Ιαπωνικής αγοράς έρχονται να βάλουν...κάθε κατεργάρη στο πάγκο του.

Σύμφωνα με το TechInAsia, η βιομηχανία των games στην Ιαπωνία έφτασε το 2012 τα 4,6 δισσεκατομμύρια δολάρια σε τζίρο, δηλαδή 3,5 δισσεκατομμύρια δικά μας ευρώ! Η συνολική άνοδος σε σχέση με το 2011 ήταν της τάξεως

του 1,2%. Οι εισπράξεις από τα games έφτασαν τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια (2,15 δισεκατομμύρια ευρώ) και από το hardware στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια (1,35 δισεκατομμύρια ευρώ). Αυτό πρακτικά δείχνει ότι ο μέσος gamer αγοράζει περισσότερα games απ' ότι η αξία της κονσόλας του.

Παρά την αύξηση αυτή, μεγάλες εταιρείες όπως οι Sony, Nintendo και Square Enix, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. H τελευταία είδε τον πρόεδρό της να παραιτείται, ενώ η Sony πούλησε τα δύο μεγάλα κτίρια που είχε ως κεντρικά γραφεία, στο Τόκιο και την Αμερική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι "αδύναμοι παίκτες" αρχίζουν και ανεβαίνουν.

Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο στην Ασία, καθώς είναι προφανές ότι με δωρεές μέσω του Kickstarter (το οποίο απευθύνεται κυρίως στην αγορά της Αμερικής), οι indie developers έχουν καταφέρει να καλύψουν κόστος και να δημιουργήσουν games για τα οποία δεν είχαν μπάτζετ, να εισπράξουν παράλληλα τα έσοδα από τις πωλήσεις και κατ' επέκταση να αρχίσουν να μεγαλώνουν ως εταιρείες.

Όλοι ευελπιστούν σε ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2013, αν και -με τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής- ίσως η περυσινή ανάκαμψη να μην επαναληφθεί. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα