Xbox (Project Durango): Backwards compatibility & Windows 8

Τσιπάκι Xbox 360 εντός της κονσόλας και Windows 8. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 9/4/2013] Σύμφωνα με το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο διάδοχος του Xbox 360 δεν θα υποστηρίζει backwards compatibility. Το γεγονός αυτό οφείλεται

στην αρχιτεκτονική της νέας κονσόλας καθώς η Microsoft θα εγκαταλείψει την Power PC τεχνολογία της IBM. Κατά πάσα πιθανότητα το νέο Xbox θα χρησιμοποιεί το AMD X86 format και κατόπιν αυτου η αρχιτεκτονική του θα είναι παρόμοια με αυτή του PS4. Βάση των παραπάνω η AMD δείχνει να ισχυροποιεί την θέση της στην βιομηχανία των video games.

Εν τω μεταξύ το Bloomberg υποστηρίζει τις φήμες ότι το νέο Xbox θα αποκαλυφθεί μέσα στον Μάιο, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Η πιθανότερη ημερομηνία είναι στις 21 Μαΐου. To μόνο σίγουρο είναι ότι στην επερχόμενη E3 θα δούμε μια συναρπαστική αναμέτρηση μεταξύ της Microsoft και της Sony.

[UPDATE] Σε νέο δημοσίευμα των VGLeaks ένας αναγνώστης αναφέρει ότι έχει στα χέρια του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τελικά θα υπάρχει backwards compatibility καθώς το Xbox όγδοης γενιάς θα διαθέτει τσιπάκι Xbox 360 (System on a Chip). Το άρθρο αναφέρει επίσης την ύπαρξη Kinect 2.0 και ότι το controller θα παραμένει πάνω κάτω το ίδιο. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι όντως δε θα χρειάζεται η κονσόλα να είναι συνδεδεμένη στο Internet για να παίζετε games και μάλιστα διευκρινίζει ότι η Microsoft ουδέποτε είχε σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Τέλος, η πηγή αναφέρει ότι το Durango θα τρέχει Windows 8 ενώ επιβεβαιώνει κι αυτή με τη σειρά της την ύπαρξη της κονσόλας Xbox Mini.

Θα έχουμε ακόμη πολλά να δούμε και να ακούσουμε, τουλάχιστον μέχρι την συνέντευξη τύπου της Microsoft το Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα