Παιχνίδι του μήνα: Ιούνιος 2013

Πρώτοι ...οι τελευταίοι!

Ο Ιούνιος, ο "εορταστικός" μήνας της Ε3 ήρθε και παρήλθε, αφήνοντάς μας με μπόλικο υλικό για κουβέντα, εκτιμήσεις, γκρίνιες αλλά και με μεγάλη ανυπομονησία για τη next-gen εποχή. Xbox One εναντίον PS4, μεταχειρισμένα games, μόνιμο online, launch τίτλοι, exclusives και άλλα παρόμοια θέματα μονοπώλησαν τις συζητήσεις των απανταχού gamers,

δημιουργώντας μια πληθώρα γνώμεων και απόψεων. Ωστόσο, όσον αφορά το κορυφαίο παιχνίδι του μήνα, φαίνεται πως δεν χρειάστηκε να γίνει καμία κουβέντα. Το αποτέλεσμα ήταν απλά ομόφωνο και προδιαγεγραμμένο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ προτίμησης στην ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Η αλήθεια είναι πως ο Ιούνιος ήταν σχετικά ο πιο "χαλαρός" μήνας του έτους που διανύουμε, από πλευράς νέων κυκλοφοριών τουλάχιστον. Ξεχώρισαν μεταξύ άλλων το Action με ...παριζιάνικο αέρα Remember Me, το "βαρύ" πυροβολικό Company of Heroes 2, το State of Decay που μας έδωσε την ζόμπι ...δόση μας και τα free-to-play MMORPG Marvel Heroes και Neverwinter. Όμως, όταν η Naughty Dog αποφάσισε να "γαυγίσει", όλα τα υπόλοιπα games φάνηκαν "γατάκια" μπροστά στο νέο της αριστούργημα. Το The Last of Us είναι απλά ένα από τα κορυφαία παιχνίδια δράσης για το 2013 και κερδίζει με εντυπωσιακό τρόπο τον τίτλο του παιχνιδιού του μήνα.

Παιχνίδι του μήνα
The Last of Us
Naughty Dog, Sony
Format: PS3 (14/6/2013)

Η Naughty Dog έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι ξέρει από καλά games! Ειδικά με την σειρά Uncharted, καθιερώθηκε στις συνειδήσεις του κόσμου ως μια εκ των κορυφαίων εταιριών παραγωγής και πολλοί είναι αυτοί που αγάπησαν το κινηματογραφικό στυλ των παιχνιδιών της. Έχοντας αριστεύσει λοιπόν στον Action/Third-Person Shooter τομέα, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να "μπολιάσουν" τη συνταγή τους με μπόλικα Survival Horror στοιχεία, δημιουργώντας τη δική τους zombie apocalypse και "χτίζοντας" μια ακόμη συναρπαστική ιστορία. Το αποτέλεσμα αυτού; Φυσικά το The Last of Us, ένα ακόμη κορυφαίο game με την υπογραφή ποιότητας της Naughty Dog.

{youtube} n9iPRMUrtFc|400|300{/youtube}

Η ιστορία του Joel και της Ellie καθήλωσε εκατομμύρια gamers στις κονσόλες τους, ενώ πολλοί μιλάνε ήδη για το κορυφαίο game για φέτος στο PS3 και όχι μόνο. Ρεαλιστικό και συναρπαστικό gameplay, εκπληκτικές ερμηνείες ηθοποιών και πανέμορφη μουσική υπόκρουση, κινηματογραφική ατμόσφαιρα με ένταση και δεξιοτεχνική σκηνοθεσία είναι μερικά από τα κύρια συστατικά της επιτυχίας. Η Naughty Dog έκανε και πάλι το θαύμα της και παρά τις μικρές του τεχνικές ατέλειες, το The Last of Us κατακτάει επάξια την κορυφή και αποτελεί must αγορά για τους κατόχους PS3.


Χειρότερο Παιχνίδι
Ride to Hell: Retribution
Deep Silver, Eutechnyx
Format: PC, Xbox 360, PS3 (28/6/2013)

Σκεφτείτε έναν αγέρωχο easy rider να τρέχει με την Harley του στους τεράστιους αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους ανέμελα, να ακούγεται το "Born To Be Wild" των Steppenwolf (κλασικά), ο άνεμος να παρασέρνει τα μακριά του μαλλιά, να χουφτώνει το μπούτι της γκόμενας που κάθεται πίσω και να γκαζώνει ελεύθερός στο ηλιοβασίλεμα... Ωραία. Τώρα, σκεφτείτε τον ίδιο τύπο να χάνει ατσούμπαλα τον έλεγχο της μηχανής, να γλιστρά αδέξια στον δρόμο τρώγοντας "σαβούρα", την Harley να ξεχαρβαλώνεται, τις ρόδες τις να φεύγουν και να κυλάνε απογοητευτικά στην άσφαλτο και τον φίλο μας να πέφτει "ηρωικά" σε ένα λάκκο δίπλα στο δρόμο με ακαθαρσίες από τον υπόνομο, ενώ ακούγεται το μουσικό θέμα από την σειρά Benny Hill. Ε, αυτή η εικόνα είναι μια πολύ καλή περιγραφή του Ride to Hell: Retribution.

{youtube} MEM3HfnIoF4|400|300{/youtube}

Το παιχνίδι που θα ήθελε να είναι ένας ύμνος στα '60s, στο κίνημα των μηχανόβιων και στην ροκ μουσική, είναι ένα συνονθύλευμα από όλα τα κακά που θα μπορούσατε να συναντήσετε σε έναν τίτλο. Τραγικός χειρισμός, αδιάφορο gunplay, πολλά και απαράδεκτα quick time events, χαζά μοντέλα χαρακτήρων, κάκιστη A.I., τραγικό σενάριο και voice acting για βατόμουρα. Πάνω που νομίζετε ότι χειρότερα δε γίνεται, πάρτε και bugs πιο πολλά και από τις ακρίδες στις Δέκα Πληγές του Φαραώ . Αντίθετα με ότι συμβαίνει στο The Last of Us, πολλοί θεωρούν ήδη πως το Ride to Hell: Retribution είναι το χειρότερο παιχνίδι για φέτος και όχι μόνο. Πρακτικά είναι τόσο κακό, που θα μπορούσαμε να πούμε πως αξίζει να το δοκιμάσετε μόνο και μόνο για να ζήσετε αυτήν την εμπειρία!

Επόμενο Best Of
Στο επόμενο άρθρο της στήλης Best Of που σας "χρωστάμε", θα αναδείξουμε τα 10 πιο υπερεκτιμημένα games όλων των εποχών. Όσοι δεν έχετε προλάβει ακόμα να ψηφίσετε το παιχνίδι που δεν καταλαβαίνετε γιατί έχει κάνει τόση επιτυχία, κάντε το τώρα στο σχετικό topic του forum.

Keywords
Τυχαία Θέματα