Ο Andy Rubin φεύγει από την Google

Ο συνιδρυτής του Android project θα επικεντρωθεί στο hardware.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, ο Andy Rubin αφήνει πίσω του την Google έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία στην πασίγνωστη εταιρεία.

Ο Rubin θα επιστρέψει στην δημιουργία hardware startups και την ρομποτική, ακολουθώντας περίπου την ίδια επιχειρηματική

πορεία σε σχέση με την εποχή που εργαζόταν στην Danger Inc, στην οποία ήταν και συνιδρυτής. Την θέση του στην Google θα αναλάβει ο James Kuffner, ένας ερευνητικός επιστήμονας της εταιρείας που έχει επίσης την ιδιότητα του καθηγητή στο Carnegie Mellon Univerisity (CMU) των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Larry Page, διευθύνον σύμβουλος της Google ευχαρίστησε τον Andy Rubin για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Android λειτουργικού (μεταξύ άλλων) και του ευχήθηκε τα καλύτερα για την μετέπειτα πορεία του.

Ο Andy Rubin είχε ιδρύσει την Android Inc τον Οκτώβριο του 2003 μαζί με τους Rich Miner (συνιδρυτής της Wildfire Communications), Nick Sears (πρώην διευθύνον σύμβουλος της T-Mobile) και τον Chris White της WebTV. Σκοπός του Rubin ήταν να δημιουργήσουν εξυπνότερες φορητές συσκευές, ενώ σχεδίαζαν να αναπτύξουν ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα για ψηφιακές κάμερες, παρόλα αυτά, το project άλλαξε πορεία και αντί αυτού, αποφασίστηκε να αναπτύξουν ένα λειτουργικό σύστημα για smartphones.

Τον Αύγουστο του 2005 -και αφού η Android Inc είχε ξεμείνει από χρήματα- η Google εξαγόρασε την εταιρεία του Rubin, απορροφώντας ταυτόχρονα και όλους τους βασικούς εργαζόμενους της εταιρείας, μεταξύ των οποίων ήταν ο Andy Rubin και ο Chris White. Το 2008 κυκλοφόρησε το HTC Dream, το πρώτο κινητό που έτρεχε το Android και η -καθόλα επιτυχημένη- πορεία του λειτουργικού από εκεί και πέρα είναι γνωστή. Το Android, σύμφωνα με τα στοιχεία του δεύτερου τετραμήνου για το 2014, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα λειτουργικά, έχοντας τους περισσότερους χρήστες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το market share του έχει φτάσει στο 84.7% με το iOS της Apple να ακολουθεί με 11.7% και το Windows Phone OS στο 2.5%.

Θυμίζουμε ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει την δική της κονσόλα. Διαβάστε επίσης για την κόντρα μεταξύ Android και iOS, καθώς και το πρώτο και δεύτερο μέρος του αφιερώματος του GameWorld για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με την μεγαλύτερη επιρροή. Συζητήστε όλα τα τεχνολογικά νέα και όλα όσα αφορούν τα κινητά και τα tablets στο forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα