National Video Game Arcade

Μόνιμη έκθεση-μουσείο για games στην Αγγλία!

Μια φαντασμαγορική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μόνιμη έκθεση αναμένεται να εγκαινιαστεί στο Nottingham της Αγγλίας, υπό την αιγίδα της οργάνωσης GameCity, που θα έχει ως μόνιμο αντικείμενο τα αγαπημένα σε όλους μας video games.

Η έκθεση αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό τον Μάρτιο του 2015. Το κόστος της ανέρχεται σε περίπου 3,2 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργηθεί

με την βοήθεια του Nottingham Trent University αλλά και του τοπικού δημοτικού συμβούλιου. Γενικά, ο χώρος θα αντλεί υλικό από το παγκόσμιο αρχείο video games, που εμπεριέχει χιλιάδες retro και μη τίτλους και εφαρμογές. Παρόλα αυτά, θα φιλοξενεί ιδιαίτερα συχνά θεματικές εκθέσεις, αλλά και θα αφιερώσει έναν ολόκληρο όροφο για αυτούς που ενδιαφέρονται να δουλέψουν στην βιομηχανία των video games. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως όλο αυτό γίνεται κάτω από την στέγη της GameCity, μιας τοπικής οργάνωσης.

Δείτε μια εκδήλωση της οργάνωσης στο παρακάτω βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=3cIcbyvirbY

Ο πρόεδρος της GameCity, Iain Simons, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την πολυαναμενόμενη έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο γνωστό Βρετανικό φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την μοναδικότητα του έργου, καθώς ουδεμία άλλη έκθεση δεν στοχεύει τόσο πολύ στην γνωστοποίηση των video games στο κοινό και στην ισχυροποίηση των σχέσεων τους. Τέλος, ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και γνώσεις για την δημιουργία video games, και πως το έργο αυτό θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επισκεφτείτε το official site της GameCity, για να ενημερωθείτε περαιτέρω.

Συζητήστε περαιτέρω για αυτήν στο αντίστοιχο forum topic του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα