Μήνυση της Apple σε supermarket

Οι δικηγόροι δε σταματούν πουθενά.

Η Apple κατέθεσε μήνυση σε ένα πολωνικό online supermarket, λόγω του...εμπορικού του σήματος!

Mετά τη μεγάλη δίκη με την Samsung, η αμερικάνικη εταιρεία στράφηκε τώρα σε μια μικρότερη επιχείριση. Με την ανακοίνωση του νέου iPhone 5

να βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά, αυτή η κίνηση της Apple μπορεί να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, τη στιγμή μάλιστα που το supermarket δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την τεχνολογία, πέρα από τη διάθεση τροφίμων μέσω του online καταστήματός του.

Η Apple κατέθεσε αίτηση στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας της Πολωνίας, ζητώντας να ακυρωθεί το εμπορικό σήμα της A.PL Internet S.A, της εταιρείας που έχει το A.pl, ένα πολωνικό supermarket. Σύμφωνα με την Apple, το εμπορικό σήμα του A.pl δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές, ενώ υποστηρίζει ότι το κατάστημα αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί την φήμη της. Το "θύμα" της υπόθεσης αναφέρει ότι η κίνηση της Apple δεν έχει καμία λογική, μιας και εμπορεύονται λαχανικά και όχι προϊόντα τεχνολογίας. Το θέμα που δημιουργήθηκε θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια σύμφωνα με τους δικηγόρους και η υπόθεση όπως είναι λογικό θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Να θυμίσουμε ότι το .pl είναι η κατάληξη για τα πολωνικά domains.

Keywords
Τυχαία Θέματα