Κλείνει η Eurocom

Αβέβαιο το μέλλον του James Bond στα video games.

Η Eurocom, developer της σειράς James Bond που εδρεύει στην Αγγλία κι εργάζεται για λογαριασμό της Activision, φαίνεται ότι οδηγείται προς διάλυση σύμφωνα με το Eurogamer.

150 εργαζόμενοι

απολύθηκαν τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι 50 που απέμειναν ακολούθησαν την πόρτα της εξόδου σήμερα. Ο λόγος που προφασίζεται η Eurocom την κατάστασή της είναι η "απότομη πτώση πωλήσεων στα games" και η "υψηλή φορολογία έναντι των άλλων χωρών". Οι μέτοχοι της Eurocom είχαν αιτηθεί πίστωση χρόνου στο Βρετανικό δικαστήριο ώστε να αποφύγουν την πτώχευση. Παρόλα αυτά δεν βρέθηκαν νέοι μέτοχοι κι έτσι σήμερα ξεκίνησε κι επίσημα η εκούσια εκκαθάριση από πιστωτές. Αν δεν υπάρξουν άμεσα ενδιαφερόμενοι τότε η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση μετά από 25 χρόνια.

Τα πιο χαρακτηριστικά πρόσφατα games της Eurocom ήταν το GoldenEye 007 και το Dead Space: Extraction. Δυστυχώς το 007: Legends απέτυχε παταγωδώς, παρότι κυκλοφόρησε μαζί με την ταινία Skyfall του James Bond.

Για την σειρά του δημοφιλή βρετανού πράκτορα η Activision θα πρέπει να βρει πλέον έναν άλλο developer να αναλάβει τα ηνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα