iPad mini: Παρουσίαση

Τα χαρακτηριστικά του νέου gadget της Apple.

Την παράσταση έκλεψε η παρουσίαση του iPad mini πριν από λίγες ώρες στην εκδήλωση της Αpple στο California Theater. Η εκδήλωση κράτησε κάτι παραπάνω από μια ώρα και -μεταξύ άλλων- έγινε μια εκτενής παρουσίαση του "συρρικνωμένου" iPad, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε

παρακάτω. Ποια θα είναι όμως τα χαρακτηριστικά του iPad mini;

Αρχικά το μέγεθος και το βάρος του θα είναι αρκετά μειωμένο, ώστε να μπορείτε να το κρατάτε με το ένα χέρι. Το βάρος του είναι 308γρ. με το πλάτος του να είναι μόλις 7.2mm, ενώ η LED οθόνη του έχει διαγώνιο 7.9”. Παρόλο που είναι κατά 23% πιο λεπτό από όλα τα υπόλοιπα iPad, η ανάλυση παραμένει στα 1024x768, με επεξεργαστή Dual-Core A5.

Watch YouTube video

Όσων αφορά στις κάμερες, στην μπροστινή πλευρά φιλοξενείται μια FaceTime HD κάμερα για τις βιντεοκλήσεις σας, ενώ στην πίσω πλευρά υπάρχει η 5 megapixel iSight κάμερα. Από τα πιο αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά του είναι το Ultrafast Wireless και το 802.11a/b/g/n wi-fi πρωτόκολλο –δύο φορές πιο γρήγορο από το τωρινό. Ο Lighting Connector υπάρχει φυσικά και εδώ για σύνδεση και φόρτιση της συσκευής. Η αυτονομία της μπαταρίας του θα αγγίζει τις 10 ώρες.

Το iPad mini θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, την Wi-Fi και την Wi-Fi με 3G/4G, με κάθε έκδοση να έχει από τρεις παραλλαγές, με flash memory των 16, 32 και 64GB. Η Apple θέλοντας να κάνει το iPad mini πιο προσιτό στους καταναλωτές, χρησιμοποιεί τις έξι αυτές εκδόσεις, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα τιμών. Πιο αναλυτικά, θα κυκλοφορήσουν έξι ipad Mini με τις εξής προδιαγραφές:
Wi-Fi 16GB
Wi-Fi 32GB
Wi-Fi 64GB
Wi-Fi + 3G/4G 16GB
Wi-Fi + 3G/4G 32GB
Wi-Fi + 3G/4G 64GB

Οι προπαραγγελίες για το iPad mini ξεκινάνε από τις 26 Οκτωβρίου για τις εκδόσεις χωρίς υποστήριξη 3G/4G, ενώ η συσκευή θα διατεθεί στην αγορά στις 2 Νοεμβρίου. Οι εκδόσεις με 3G/4G θα είναι διαθέσιμες στα τέλη Νοεμβρίου. Η Ελλάδα δεν ήταν μέσα στην λίστα των χωρών στις οποίες θα κυκλοφορήσει η συσκευή, οπότε αναμένουμε νεότερα για να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας και τις τιμές των μοντέλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα