iPad Mini review

To iPad μικραίνει, η απόλαυση μένει ίδια.

Χαρακτηριστικά
Ανάπτυξη: Apple
Κατασκευαστής: Foxconn, Pegatron
Διάθεση: iSquare (211-9997555)
Μνήμη: 512 MB DDR2 RAM
Επεξεργαστής: 1 GHz dual-core ARM Cortex-A9
Κάρτα μνήμης: 16GB, 32GB ή 64GB
Οθόνη: 7.9 ιντσών, 1024 × 768 pixels,

IPS LED στα 163ppi, με αναλογία 4:3
Κάρτα γραφικών: PowerVR SGX543MP2
Μπαταρία: Λιθίου-Ιόντων 16.3 W, 4.440 mAh
Ήχος: Ανταπόκριση συχνότητας: 20 Hhz έως 20.000 Hz
Αισθητήρες: proximity και ambient light sensors, 3-axis γυροσκόπιο, μικρόφωνο, μαγνητόμετρο, επιταχυνσιόμετρο, GPS+, υποδοχή για headset
Κάμερα: Μπροστινή: 1.2 Megapixel και βίντεο ποιότητας 720p. Πίσω 5 megapixel iSight και βίντεο ποιότητας 1080p .
Συνδεσιμότητα: Όλα τα μοντέλα: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n @ 2.4 GHz and 5 GHz Bluetooth 4.0
Wi-Fi/4G LTE μοντέλα: GSM LTE 700 / 2,100 (Band 4) MHz UMTS / HSPA+ / DC-HSDPA 850 / 900 / 1,900 / 2,100 MHz GSM / EDGE 850 / 900 / 1,800 / 1,900 MHz
CDMA LTE 750 / 850 / 1,800 / 1,900 / 2,100 (Band 1) MHz CDMA / EV-DO Rev. A & B 800 / 1,900 / 2,100 MHz UMTS / HSPA+ / DC-HSDPA 850 / 900 / 1,900 / 2,100 MHz GSM / EDGE 850 / 900 / 1,800 / 1,900 MHz
Διαστάσεις: 7.9" (200 mm) ύψος, 5.30" (134.7mm) πλάτος, 0.28" (7.2mm) βάθος
Βάρος: Μοντέλο Wi-Fi: 308 γρ., Μοντέλο Wi-Fi/4G LTE: 312 γρ.
Online υπηρεσίες: iTunes Store, App Store, MobileMe, iBookstore, Game Center, Photo Booth, iCloud, Siri
Χρώματα: Λευκό και Μαύρο
Site: Κλικ εδώ
Τιμές: 16GB: Από 320€, 32GB: Από 444€, 64GB: Από 665€
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29/11/2012

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο iPad τον Απρίλιο του 2010 δημιούργησε από το πουθενά μια τεράστια αγορά. Από τις πωλήσεις αποδείχτηκε ότι το καταναλωτικό κοινό "διψούσε" για μια φορητή συσκευή η οποία θα είναι ένα ισχυρός υπολογιστής και η λειτουργία του θα αποτελεί εύκολη εκμάθηση (εντός των πρώτων 20 λεπτών). Αυτά είχε οραματιστεί ο συγχωρεμένος Steve Jobs δεκαετίες πριν και τελικά έκανε το όραμά του πράξη καθώς όπως αποδείχθηκε εκ των υστερων, οι ιθύνοντες της Apple χτύπησαν διάνα. Παρά την ακριβή τιμή τους συγκριτικά με ανταγωνιστικά προϊόντα, τα iPad πούλησαν σαν ζεστά ψωμάκια. Σύμφωνα με το Forbes, η εταιρεία κατέχει το 56% της αγοράς των tablet, αλλά έχει δει μείωση κατά 8% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, τάση που σύμφωνα με αναλυτές θα συνεχιστεί.

Είναι εμφανές ότι ο ανταγωνισμός θέλει κομμάτι από την πίτα, και εταιρείες όπως η Samsung (με τα Galaxy), η Google (με το Nexus), η Microsoft (με το Surface) και δεκάδες άλλες, κονταροχτυπιούνται για να αυξήσουν το μερίδιό τους. Έξυπνα, πολλές από αυτές εστίασαν στο κομμάτι της αγοράς το οποίο η Apple δεν κάλυπτε, δηλαδή τα mini tablets με διαγώνιο οθόνης μικρότερης από οκτώ ίντσες. Ήταν προφανώς θέμα χρόνου για την Αμερικάνικη εταιρεία να εισβάλλει και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, με όπλο της το iPad Mini, ένα tablet σχεδόν 7 ιντσών το οποίο καταφέρνει να εξιτάρει τις ευαίσθητες κεραίες των καταναλωτών και ιδιαίτερα των gamers, αφού πλέον αποτελεί έναν άμεσο ανταγωνιστή των PS Vita και 3DS. Θα αναλύσουμε το γιατί στη συνέχεια.

What you see is what you get?
To iPad Mini αποτελεί το πέμπτο μέλος της οικογένειας των iPad και εμφανισιακά ακολουθεί τις επιταγές του design που η Αpple έθεσε με την έλευση του iPhone 5. Το αλουμίνιο και το γυαλί κυριαρχούν, ενώ θα εντοπίσετε αρκετά σύγχρονα στοιχεία σχεδίασης όπως τις "στρογγυλεμένες" άκρες και το χωνευτό γυαλί της οθόνης, το οποίο δεν εξέχει καθόλου. Τα λιγοστά κουμπιά έχουν σωστή αίσθηση και η στιβαρότητά του είναι πραγματικά εκπληκτική αφού φέρνει στο μυαλό «μονομπλόκ» κατασκευή, ενώ δεν παρατηρήσαμε το φαινόμενο που είδαμε στο iPhone 5 με γρατζουνιές που εμφανίζονταν χωρίς προφανή λόγο.

Από άποψη εμφάνισης δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι κάνει αρκετές από τα υπόλοιπα tablets να μοιάζουν με χοντροκομμένα gadgets από σειρές επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ´80. Το μέγεθός του είναι αισθητά μειωμένο συγκρητικά με των όχι "mini" μοντέλων. Το ύψος είναι 200 χιλιοστά και το πλάτος 134.7 χιλιοστά, κάτι που σημαίνει περίπου 40% μικρότερο μέγεθος από τα αδέρφια του, ενώ μπορεί να κρατηθεί άνετα με το ένα χέρι. Το πάχος του είναι τα 7,2 χιλιοστά (όσο ενός μολυβιού), ενώ το βάρος του είναι λιγότερο από το μισό του iPad 4 αφού φτάνει στα 308 γραμμάρια.



Στo εσωτερικό, η συσκευή της Apple θυμίζει σε αρκετά σημεία τους παππούδες της οικογένειας (iPad 1 & 2). Καταρχήν έχουν τον ίδιο επεξεργαστή (1Ghz dual-core ARM Cortex-A9) και την ίδια RAM (512MB). Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μας ενθουσίασαν αφού μας πάνε πίσω στο 2011 (χρόνος που αντιστοιχεί σε μία γενιά για την ζωή των tablets). Επίσης κοινή με το παλαιότερο μοντέλο είναι η ανάλυση της οθόνης που είναι 1024χ768 pixels και η οποία καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια του tablet. Η οθόνη είναι LED, IPS τεχνολογίας, ενώ καλύπτεται από την γνωστή ελαιοφοβική επίστρωση για προστασία από δαχτυλιές.

Ας σταθούμε λίγο στην οθόνη, αφού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία κάθε tablet. Καταρχήν οι μικρότερες διαστάσεις της δεν επηρεάζουν καθόλου την εμπειρία χρήσης του iPad, όπως την έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα. Ενδεικτικά παρότι η συσκευή είναι 40% μικρότερη από τα μεγαλύτερα iPad, η οθόνη του iPad mini είναι μόλις 20% μικρότερη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πλαίσια γύρω της έχουν μειωθεί πραγματικά στο ελάχιστο. Παράλληλα, οι μικρότερες διαστάσεις, βελτιώνουν την πυκνότητα των pixels, έχουμε δηλαδή 163ppi συγκριτικά με τα 132ppi του iPad 2 που σημαίνει ότι στην πράξη η αίσθηση που αποκομίζετε όταν κοιτάτε την οθόνη είναι πιο καθαρή από αυτό που βλέπετε σε αυτή ενός iPad 2.

Συνεπώς, θα δείτε με ικανοποιητικό τροπο τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, ενώ θα σας βοηθούν τα ευχάριστα στο μάτι και σωστά κορεσμένα χρώματα και το πραγματικά «βαθύ» μαύρο. Η Retina οθόνη του iPad 4 (που "χτυπάει" τα 264ppi) είναι σίγουρα κάτι όμορφο να κοιτάτε, αλλά για χρήση σε games η οθόνη του Mini ειναι άψογη, αφού καταφέρνει να κάνει την μεγαλύτερη αναλυση να μοιάζει με (σχεδον περιττή) πολυτέλεια.

Κάμερες
Το iPad mini διαθέτει δύο κάμερες. Mία facecam με βίντεο ανάλυση 720p και μία ισχυρότερη στο πίσω μέρος του που φωτογραφίζει στα 5 megapixel και τραβάει βίντεο στα 1080p. Βρήκαμε ενοχλητικό εδώ το ότι δεν υπάρχει flash, αλλά μας άρεσε που το δημιούργημα της Apple υποστηρίζει όλα τα LTE 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας καθώς και τα δικα του Smart Cover.

Αυτονομία
Η μπαταρία του που είναι 4400mAH, δίνει περίπου 10 ώρες web browsing και 5-6 ώρες συνεχούς gaming. Σε συνθήκες πραγματικής χρήσης θα βγάλει δύο γεμάτες ημέρες χωρίς φόρτωση. Ο ήχος του έχει την ιδανική ποιότητα, είναι αρκετά δυνατός ενώ τα ηχεία του είναι στερεοφωνικά. Τέλος, είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές των υπόλοιπων iPad και όπως πάντα έρχεται φορτωμένο με τις γνωστές εφαρμογές του iOS, όπως τις Siri, Safari, Mail, Photos, Video, Music, iTunes, App Store, Maps, Notes, Calendar, Game Center, Photo Booth και Contacts.

Living with it
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα iPad συγκρητικά με τα υπόλοιπα tablets είναι η τεράστια σταθερότητα και η απόλυτη άνεση. Ακόμα και με αυτό τον «αργό» επεξεργαστή του 1 GHz, το iOS δείχνει ταχύτατο και η όλη εμπειρία χρήσης είναι πολύ ομαλή, αφού το user interface είναι άρτιo και απόλυτα ραφιναρισμένο. Για παράδειγμα, όταν το κρατάτε είναι πιθανό ο αντίχειράς σας να ακουμπήσει μέσα στην οθόνη από λάθος, λόγω των λεπτών πλαισίων εκατέρωθεν της οθόνης. Σε άλλα tablets, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο scrolling και η συσκευή μπερδεύεται με αποτέλεσμα να θέλετε να την...εκτοξεύσετε αλλά εδώ με έξυπνο τρόπο το iPad mini καταλαβαίνει ότι αυτό γίνεται κατα λάθος και η διάδραση συνεχίζεται απρόσκοπτα. Το iOS γενικά είναι γεμάτο από τέτοια παραδείγματα που βοηθούν την ομαλή ροή.

Μικρό μόνο στο μάτι...

Ως γνωστόν, όλα αυτά τα ωραία καλούδια έχουν και το ανάλογο αντίτιμο. Οι συσκευές της Apple έχουν "κλειστή" αρχιτεκτονική, κάτι που σημαίνει ότι ξεχνάτε τις χρήσιμες ευκολίες που συνήθως παρέχουν τα tablets με Windows RT η Αndroid. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν θύρες για sd κάρτες ή απλής χρήσης των iPad ως USB drive, επιλογές που θεωρούνται αυτονόητες για τα περισσότερα tablet PC. H κλειστή αρχιτεκτονική πάντως βοηθάει τις συσκευές της Apple να έχουν καλή απόδοση. Συγκεκριμένα για το mini και εστιάζοντας σε αυτό τον τομέα, παρατηρήσαμε ότι κάποιες εφαρμογές καθυστερούσαν λίγο να φορτώσουν συγκρητικά με το iPad 4. Όμως, από τη στιγμή που το loading τελείωνε δεν εντοπίσαμε καμία αισθητή διαφορά κατά τη διάρκεια του gameplay, αφού το frame rate ήταν παρόμοιο με του 4. Η ανάλυση της οθόνης το βοηθάει και το «μικρό» καταφέρνει να τρέχει άψογα ότι κυκλοφορεί σε iOS μέχρι σήμερα.

Gaming with it
Αν υποθέσουμε ότι η αγορά των portable games είναι ένα τραπέζι πόκερ, οι Sony και Nintendo έχουν κατέβει με δυνατά χαρτιά: το PS Vita φέρνει την εμπειρία του home gaming στις παλάμες σας, αξιοποιώντας τον τετραπύρηνο επεξεργαστή A9 Cortex και πολλά άλλα καλούδια όπως και μία σειρά από exclusives (βλέπε Uncharted, Little Big Planet κτλ.) αλλά εν τω μεταξύ ψάχνει νέα games με το σταγονόμετρο και ακόμα προσπαθεί να καθιερωθεί με κάποιο τρόπο. Από την άλλη, το 3DS προσφέρει στερεοσκοπικό 3D και πολύ καλά παιχνίδια (και εδώ exclusives όπως Zelda, Mario κτλ.), αλλά πήζει από πολλά 3d remakes τα οποία μας αρέσουν πολύ πλην όμως δεν προσφέρουν κάτι νέο σαν gaming εμπειρία. Με αυτά τα δεδομένα, τι χαρτιά έχει στο μανίκι της η Apple με το νέο Mini;

Καταρχήν το μέγεθος του που το κάνει πολύ πιο φορητό. Αν κρατήσετε ένα οποιοδήποτε DVD cover είναι σαν να κρατάτε το iPad mini μόνο που το iPad είναι πιο λεπτό και πιο σκληρό. Έτσι, χωράει άνετα σε τσάντες αλλά και στριμώχνεται σε αρκετές εσωτερικές τσέπες από σακάκια και μπουφάν. Στη συνέχεια η οθόνη του. Οι σχεδόν 8 ίντσες του Mini κάνουν τις οθόνες των 3DS XL (4,88 και 4,18 ιντσών με περίπου 100ppi πυκνότητα) και Vita (οθόνη 5 ιντσών και 220 ppi πυκνότητα) να φαίνονται πολύ μικρές σε απευθείας σύγκριση. Τρίτο χαρτί είναι η άρτια multi touch οθόνη και μία "στρατιά" από επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια που του δίνουν ποικίλους τρόπους χειρισμού και ευκαιρίες για πρωτότυπα games.

Συν τις άλλοις, ενώ παίζετε ένα video game, αν χρειαστεί πατάτε το home button, κάνετε pause, απαντάτε στο email που μόλις ήρθε, ή βάζετε μία υπενθύμιση που μόλις θυμηθήκατε, και μετά άνετα συνεχίζετε να παίζετε. Δεν είναι μια απλή κονσόλα gaming, αλλά κάνει τόσα αλλά πράγματα, αφού δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι μπορεί κάποιος να "τρέξει" μια ολόκληρη εταιρεία αξιοποιώντας το. Μεγάλο πλεονέκτημα για την Apple αυτό, καθώς οι άλλες δύο συσκευές δεν πλησιάζουν καν κοντά στο συγκεκριμένο τομέα.

Τέλος, το πιο δυνατό (αλλά και αμφιλεγόμενο για κάποιους) χαρτί, είναι το App Store. Μια βόλτα εκεί μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να σας εφοδιάσει με casual ή hardcore εμπειρίες τις οποίες θα απολαύσετε δέοντος. Το «αμφιλεγόμενο» της περίπτωσης προκύπτει από το είδος παιχνιδιών που μπορεί να βρει κάποιος στο App Store. Γενικά υπάρχει η εντύπωση πως το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα κατακλύζεται από απλοϊκά games που όλα είναι παραλλαγές των Fruit Ninja, Angry Birds ή Temple Run και άρα δεν έχουν ιδιαίτερο βάθος. Όμως, αυτή η εντύπωση είναι τελείως λανθασμένη, αφού τίτλοι όπως τα Waking Mars, Bastion, Superbrothers: Sword & Sworcery EP, Walking Dead, Kingdom Rush, Real Racing 3, Tiny Tower, Carmageddon, Chaos Rings II, Civilisation Revolution, Zenonia, Spider: The Secret Of Bryce Manor, Myst και αμέτρητοι άλλοι φροντίζουν για την ικανοποίηση όσων ψάχνουν games που κρατάνε την προσοχή σας για ώρες.

Σίγουρα η πληθώρα των games έχει σαν συνέπεια αρκετά να “χάνονται” μέσα στο πλήθος αλλά σύντομα η ευχαρίστηση της εξερεύνησης γίνεται από μόνη της παιχνίδι, ενώ κάποια από τα games είναι αριστουργήματα του portable gaming. Εν τω μεταξύ πολλά από αυτά είναι free ενώ για τα υπόλοιπα η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από την αντίστοιχη των 3DS και Vita. Και μην ξεχνάμε βέβαια και το ότι η πλατφόρμα της Apple είναι ιδανική για να παίξετε όσα browser games τυχόν σας έχουν αρέσει.


Με αυτά τα δεδομένα, η Apple με το iPad Mini έχει χτυπήσει «κέντα». Το πακέτο της προσφέρει όμορφο φορητό design, στιβαρό hardware, πλειάδα games για κάθε γούστο και πολλές εφαρμογές με ποικίλη χρησιμότητα. Βέβαια, τα παραπάνω ίσως να φαίνονται ακόμα και «αιρετικά» σε αρκετούς από εσάς αφού ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι το φορητό της Apple δεν έχει χειριστήρια. Πολλές φορές το παίξιμο με touch screen χρειάζεται κάποια συνήθεια ενώ και τα tilt controls δεν είναι πανάκεια. Εκ πείρας πάντως σας λέμε ότι όταν ένα παιχνίδι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για έλεγχο μέσω αγγιγμάτων, το αποτέλεσμα συνήθως είναι πολύ καλό και αρκετά πρωτότυπο. Αν μη τι άλλο, η προσθήκη της «touch» επιφάνειας στο joypad του νέου PS4 αποτελεί μία απόδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει αυτή η μέθοδος χειρισμού.

Με το iPad Mini των 16 GB να στοιχίζει 318€, το Vita 229€ και το 3DS XL 230€, το το "μικρό" της Apple παραμένει ακριβό σε απευθείας σύγκριση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν σκέφτεστε να αγοράσετε φορητή gaming κονσόλα και λοξοκοιτάτε προς τα “καλούδια” που προσφέρει το App Store αλλά βρίσκατε ως εμπόδιο την ακριβή τιμή που παραδοσιακά έχουν τα προϊόντα της Apple, το Mini θα σας φέρει πιο κοντά από ποτέ στο να "ενδώσετε" στον πειρασμό, αφού είναι περίπου 100€ φτηνότερο από το κανονικό iPad 2.

Επίλογος
To iPad Mini επιβεβαιώνει τον κανόνα του «ότι πληρώνεις παίρνεις». Αυτό συμβαίνει διότι δίνοντας ένα χαμηλότερο συγκρητικά αντίτιμο αποκτάτε πρόσβαση σε ότι προσφέρει ένα κανονικό iPad, χωρίς μεγάλες παραχωρήσεις. Αν για παράδειγμα είστε φωτογράφος και θέλετε να δείχνετε τη δουλειά σας στους πελάτες σας τότε ένα iPad με retina display είναι απαραίτητο. Αν όμως απλά θέλετε να απολαύσετε ότι προσφέρει το iOS και το App Store (που για πολλούς από εσάς σημαίνει...να λιώσετε όλα τα games), το Mini κάνει πολύ καλά την δουλειά του.

Το iPad mini έχει δικό του χαρακτήρα, προσφέρει κάτι διαφορετικό συγκριτικά με τα 3DS και Vita και αξίζει να αγοραστεί, αν και δε θα χρειαστείτε μόνο με το χαρτζιλίκι σας αλλά...το απόθεμα όλης της οικογένειας. Δεν είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για games αλλά αυτό είναι μάλλον πλεονέκτημα αφού θα αγαπηθεί από όλους και θα αποδειχθεί γενικά πολύ χρήσιμο (ειδικά από άτομα που θέλουν να μπουν στο Internet αλλά βρίσκουν την όλη διαδικασία πολύπλοκη). Ίσως το μόνο του μειονέκτημα να είναι η επερχόμενη άφιξη του iPad Mini 2. Βρείτε το κατάλληλο timing και μόλις δείτε πιθανή μείωση τιμής κάντε την κίνηση σας!

Θετικά:
- Πολύ πιο φορητό από τα υπόλοιπα iPad
- Δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά κατά τη χρήση
- Πολλά και φθηνά games στο App Store
- Το φθηνότερο iPad

Αρνητικά:
- Δεν υπάρχει flash στις κάμερες
- Επεξεργαστής και οθόνη προηγούμενης γενιάς
- Το iPad Mini 2 είναι καθ’ οδόν
- Τα λίγα 16 GB και η απουσία SD θύρας για επέκταση της μνήμης

Το iPad έρχεται τώρα πιο κοντά σε όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν έναν ολόκληρο μισθό για tablet.

Keywords
ipad mini, ipad, mini, ipad 2, ipad 3, mini, itunes store, app store, steve jobs, ps vita, iphone 5, ipad 4, tablet pc, angry birds, walking dead, apple, foxconn, isquare, μνήμη, ram, ghz, ips, led, light, lte, gsm, edge, cdma, online, itunes, store, mobileme, game, photo, icloud, site, jobs, ιθύνοντες, εταιρεία, tablet, samsung, galaxy, google, nexus, microsoft, tablets, εξιτάρει, vita, design, iphone, gadgets, σημαίνει, games, flash, smart, web, ios, safari, mail, photos, video, music, maps, notes, calendar, user, απρόσκοπτα, windows, usb, drive, frame, sony, nintendo, home, uncharted, big, planet, νέα, zelda, mario, dvd, ppi, multi, button, email, συγκεκριμένο, ninja, angry, birds, run, sword, rush, real, revolution, spider, secret, free, browser, screen, ps4, άφιξη, τελη κυκλοφοριας, nexus s, www.google.gr, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη ειναι ωραια, ημερομήνια, μπουφαν, walking dead, δυνατα, μνήμη, βιντεο, ps vita, δουλεια, ηχεια, ηχος, θεμα, οθονες, παιχνιδια, υψος, φωτογραφιες, χρωματα, ψωμακια, apple, dvd, edge, email, flash, games, game, gsm, ios, isquare, itunes, lte, maps, mail, microsoft, music, photos, ps4, ram, real, rush, safari, smart, sony, vita, αγορα, αξιζει, αλουμινιο, απλα, απρόσκοπτα, αρχιτεκτονικη, άφιξη, αψογη, βρειτε, γινεται, γυαλι, δειτε, δειχνει, δικτυα, υπαρχει, εξιτάρει, ερχεται, εταιρεία, ετος, εφαρμογες, εξυπνο, ζωη, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρεσιες, θυμιζει, ιθύνοντες, καμερες, κινηση, λαθος, λειτουργια, λογο, μαυρο, ματι, μειωση, μικρο, μοντελα, μυαλο, παντα, οθονη, οκτω, οραμα, ποιοτητα, ροη, ποκερ, πωλησεις, σειρες, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, ταση, τιμη, τσαντες, φθηνα, ισχυρος, φαινονται, φτανει, χερι, ωρες, angry birds, app store, axis, button, birds, browser, big, calendar, cdma, design, free, drive, dual, εξυπνα, web, revolution, photo, foxconn, frame, gadgets, ghz, home, icloud, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ips, itunes store, user, jobs, led, κομματι, λευκο, light, mario, μεθοδος, mobileme, μοιαζει, windows, angry, nintendo, ninja, multi, notes, πακετο, παιχνιδι, planet, ppi, run, secret, σημαίνει, site, spider, screen, sword, tablet pc, tablet, tablets, online, usb, uncharted, zelda, store
Τυχαία Θέματα