Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Google εκτείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέσω προσαρμογής της οθόνης

17:47 1/4/2013 - Πηγή: TechFan

Στην Google έχει χορηγηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που θα αλλάξει την ποιότητα της οθόνης, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει πώς η συσκευή θα μπορούσε να απενεργοποιήσει ορισμένες πτυχές της οθόνης για να μειώσει σε ένα smartphone ή tablet την κατανάλωση ενέργειας, με περισσότερες οπτικές αλλοιώσεις να γίνονται όσο αποφορτίζεται η μπαταρία.

Ένας

αριθμός των επιλογών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το σύστημα, ανάλογα με το επίπεδο της ισχύος που απομένει. Blur και animation λειτουργίες μπορούν να απενεργοποιηθούν απο την οθόνη για αρχή, με εκτεταμένη χρήση να οδηγεί σε μείωση της ανάλυσης και σε ένα ακραίο παράδειγμα, να βλέπετε μόνο κόκκινα και μαύρα χρώματα στην οθόνη.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει τα smartphones να διαρκέσουν περισσότερο, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος της συσκευής αυξάνονται με κάθε νέο μοντέλο, είναι πιθανό ότι τουλάχιστον οι βασικές υποβαθμίσεις της οθόνης θα μπορούσαν να βρεθούν στα κινητά τηλέφωνα και τις ταμπλέτες στο μέλλον.

Πηγή : droid-life.com

Keywords
Τυχαία Θέματα