Η Ubisoft απολύει τον Patrice Désilets

Η επιστροφή του δημιουργού του Assassin's Creed δεν κράτησε για πολύ.

Ο Patrice Désilets, υπεύθυνος ανάπτυξης του Assassin's Creed, απολύθηκε από την Ubisoft σήμερα το πρωί, δύο μήνες μετά την επιστροφή του στην εταιρεία ύστερα από μια απουσία τριών ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του ίδιου στο Polygon.com, οι διαδικασίες δεν έγιναν με ιδιαίτερη τυπικότητα: «Ενημερώθηκα προσωπικά για την παύση του συμβολαίου μου, μου παρέδωσαν

μια ειδοποίηση για την απόλυσή μου και με συνόδευσαν εκτός κτιρίου χωρίς ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο δύο φρουροί. Δεν πρόλαβα να αποχαιρετήσω τους συνεργάτες μου ή να μαζέψω τα πράγματά μου».

Το καλοκαίρι του 2010 ο Désilets έφυγε από την Ubisoft για να κάνει ένα διάλλειμα και να σκεφτεί τις μελλοντικές του κινήσεις. Στη συνέχεια βρέθηκε στην THQ Montreal στην οποία και εργάστηκε σε δύο projects με τις κωδικές ονομασίες 1666 και Underdog. Μετά την χρεωκοπία της THQ, το στούντιο του Montreal όπως και τα projects αυτά αποκτήθηκαν από την Ubisoft και έτσι ο Désilets μοιραία επέστρεψε στους αρχικούς του εργοδότες.

Από την πλευρά της η Ubisoft δήλωσε, πάλι στο Polygon.com: «Όλες οι συζητήσεις που έγιναν με καλή θέληση μεταξύ του Patrice και της εταιρείας μας και οι οποίες είχαν ως σκοπό να χαράξουν μια κοινή γραμμή σκέψης ήταν ημιτελείς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση του Patrice. Οι προτεραιότητές μας βρίσκονται σε αυτούς που ήδη εργάζονται σκληρά στα υπό ανάπτυξη projects. Αυτοί αποτελούν την βάση της επιτυχίας της Ubisoft Montréal τόσο στο παρελθόν, όσο και στο μέλλον».

Ο Patrice Désilets ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να το αφήσει να περάσει έτσι: «Δεν ήταν δική μου απόφαση. Οι πράξεις της Ubisoft δεν έχουν καμία βάση και αξία. Είμαι διατεθειμένος να πολεμήσω την Ubisoft για τα δικαιώματά μου, για τους συνεργάτες μου και το παιχνίδι μου».

Η Ubisoft ακόμα δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα