Η Sony πούλησε την Sony Online Entertainment

Τι θα απογίνουν τα games της;

Η Sony ανακοίνωσε ότι η SOE πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια συνεργασίας.

Νέος ιδιοκτήτης της Sony Online Entertainment θα είναι πλέον η Columbus Nova,

μια αμερικάνικη εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων που έχει την έδρα της στην Νέα Υόρκη. Πλέον, η SOE θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης που πέρα από τα PC, θα επικεντρωθεί και στα multiplatform games για κονσόλες, αλλά και κινητά, ενώ αλλάζει το όνομά της σε Daybreak Game Company.

Η SOE ανακοίνωσε το γεγονός μέσω επίσημης επιστολής που δημοσίευσε στο επίσημο forum της, αναφέροντας χαρακτηριστικά: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Columbus Nova αγόρασε την εταιρεία μας από την Sony. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα λειτουργούμε ως μια ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε εξαιρετικά online games για όλους τους παίκτες παγκοσμίως, πλέον ως μια multiplatform εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουμε games για τις κονσόλες, τα κινητά και άλλες πλατφόρμες!".

Μάλιστα, αναφέρεται ότι όλα τα ήδη υπάρχοντα games αλλά και αυτά που θα κυκλοφορήσουν σύντομα, δε θα επηρεαστούν αρνητικά και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Μάλιστα, η εξαγορά της SOE από την Columbus Nova -όπως δηλώνει η εταιρεία- θα σημαίνει από την μια ότι θα έχουν περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη των games τους και από την άλλη θα στρέψουν την προσοχή τους και σε άλλες πλατφόρμες πέρα από τα PC.

Για την ιστορία, η Sony Online Entertainment - νυν Daybreak Game Company- δημιουργήθηκε το 1995 από την Sony και έκτοτε έγινε γνωστή αναπτύσσοντας επιτυχημένα MMO games, μεταξύ των οποίων είναι τα EverQuest, EverQuest II, Star Wars Galaxies, Matrix Online, DC Universe Online και PlanetSide 2. Αυτή την στιγμή αναπτύσσει το EverQuest Next, τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του δημοφιλούς MMORPG, καθώς και το H1Z1, ένα Zombie Survival game, το οποίο βρίσκεται αυτή την στιγμή σε Early Access στάδιο στο Steam.

Συζητήστε όλα τα τεκταινόμενα από τον χώρο των online games στο MMORPG subforum και όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Sony στο PlayStation subforum αντίστοιχα. Γίνεται μέλος του group MMORPG του Community του GameWorld και μην ξεχάσετε να κάνετε μια στάση στο Online subforum για να κάνετε add άλλους αναγνώστες και συντάκτες ώστε να παίξετε μαζί online ή να γράψετε αντίστοιχα το δικό σας ID.

Keywords
Τυχαία Θέματα