Ένα ψάρι παίζει Pokemon

Οι ιδιοκτήτες του στήνουν 24ωρο Twitch streaming και θησαυρίζουν.

Η σειρά Pokemon είναι πασίγνωστη σε όλους σας, καθώς απ' τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αυτό όμως που κανείς μας δεν περίμενε να ακούσει είναι ότι μία ημέρα ένα ψάρι θα κατάφερνε να παίξει...Pokemon! Το ψάρι ονομάζεται Grayson Hopper και οι ιδιοκτήτες του, φοιτητές Catherine Moresco και Patrick Facheris του πανεπιστημίου του Chicago και

της Columbia αντίστοιχα, κατάφεραν να στήσουν ένα μηχανισμό για λογαριασμό του προγράμματος hackNY 2014, στον οποίο κατάφεραν το ψάρι τους να παίζει το κλασικό Pokemon Red/Blue του Game Boy. Συγκεκριμένα, οι κινήσεις του στη γυάλα ορίζουν και το κουμπί που θα πατηθεί στο Game Boy, αφού πρακτικά κάθε μέρος της γυάλας αντιστοιχεί σε ένα button.

Το πείραμά του βρίσκεται live στο Twitch.tv εδώ και λίγα 24ωρα στο κανάλι FishPlaysPokemon. To ψάρι προφανώς δεν γνωρίζει τι κάνει, πάντως οι 50.000 followers μέχρι στιγμής έχουν πλήρη επίγνωση. Το ψάρι συγκεντρώνει 5.000-20.000 ταυτόχρονους viewers κι έχει αποφέρει ήδη έσοδα στον δημιουργό του συγκεκριμένου μηχανισμού.

Μέσα σε 150 ώρες, ο Grayson μπορεί να είναι ο χειρότερος παίκτης Pokemon που έχει υπάρξει, ωστόσο αν σκεφτούμε ότι...είναι ψάρι, έχει καταφέρει να πάρει το πρώτο του Pokémon (ένα Charmander), να το ονομάσει AAAABBK και να κερδίσει μία μάχη.

Το πρόβλημα είναι πάντως ότι όταν το ψάρι δεν πηγαίνει στο απαραίτητο τετράγωνο, τότε το παιχνίδι δεν προχωράει. Οι developers ψάχνουν μέχρι στιγμής τρόπους για να καταφέρουν να λύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μετά από σκύλους, γάτες και βατράχια, τώρα και τα ψάρια παίζουν games. Ti άλλο θα ακολουθήσει;

Keywords
Τυχαία Θέματα