Δρόμος μετ' εμποδίων για το BioShock Infinite

Κούρεμα του multiplayer και αλλαγές στην ομαδα προγραμματιστων.

Το BioShock Infinite, η αναμενόμενη προσθήκη στην σειρά BioShock, φαίνεται να προχωράει, με τoν developer του τίτλου, Irrational Games, να αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της. Αρχικά, η πρόσφατη αποχώρηση δύο στελεχών-κλειδιά, και έπειτα η ακύρωση δύο multiplayer modes πάνω στα οποία εργάζονταν η ομάδα και εν τέλει δεν θα περιλαμβάνονται στο παιχνίδι, δυσκολευουν το εργο της.

Τα

τελευταία στελέχη που άφησαν πίσω τους τον τίτλο, ήταν οι Tim Gerritsen και Nate Wells, διευθυντές των τμημάτων ανάπτυξης προϊόντος και καλλιτεχνικών αντίστοιχα. Στο κομμάτι του multiplayer, τα δύο modes που δεν θα δούμε στην τελική έκδοση του τίτλου, ήταν ένα τύπου tower-defense mode και ένα co-op mode, το “Spec-Ops” στο οποίο τέσσερις παίκτες συνεργάζονταν για τον τερματισμό του campaign. Ο Ken Levine, διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της εταιρίας, σε συνέντευξή του στο Kotaku ανέφερε σχετικά πως: “Όπως λέω πάντα, πειραματιζόμαστε με διάφορα πράγματα και μόνο αν είναι αρκετά καλά τα βάζουμε στο παιχνίδι”. Το αν και τι είδους multiplayer θα περιέχει ο τίτλος, είναι ακόμα άγνωστο.

Παρ’ όλες τις αναταραχές, η Irrational Games έκανε μια πολύ δυνατή κίνηση, βάζοντας τον Rod Fergusson στην ομάδα, ώστε να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος με tweet του. Ο Fergusson, εργάζονταν ως διευθυντής παραγωγής στην Epic Games, και έχει στο ενεργητικό του τίτλους όπως το Gears Of War 3. Σχετικά με τις ανησυχίες για την αποχώρηση των μελών τις ομάδας, ο Levine εξηγεί πως η εταιρία έχει ακόμα πολλά από τα στελέχη που δούλεψαν στο πρώτο BioShock και συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο BioShock Infinite.

Μετά από αρκετές αναβολές, το BioShock Infinite, θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου 2013 για PC, PS3, και Xbox 360.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα