Χωρίς Minecraft τα Windows 8

Η κόντρα του Notch με την Microsoft.

O δαιμόνιος Σουηδος Markus “Notch” Persson δήλωσε μέσω Twitter ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση που δέχθηκε από την Microsoft να πιστοποιήσει το Minecraft στα Windows 8. Ο Notch έχει

μιλήσει αρνητικά για τα Windows 8 και άλλες φορές στο παρελθόν, καθώς θεωρεί ότι τα PC θα πρέπει να παραμείνουν μια ανοιχτή πλατφόρμα, όπως το λειτουργικό σύστημα Linux. Να θυμίσουμε πως το Minecraft έχει πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια αντίτυπα, με τον συγκεκριμένο αριθμό ν' αποτελεί ένα εξωπραγματικό επίτευγμα για τα δεδομένα μιας indie δημιουργίας.

"Προτιμώ το Minecraft να μην κυκλοφορήσει στα Windows 8, παρά να πάω με τα...νερά τους" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Watch YouTube video

Με αυτό τον τρόπο όλο και περισσότεροι ανεξάρτητοι developers θα εργαστούν στην ανάπτυξη παιχνιδιών και εφαρμογών και θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή. Ο δημιουργός του Minecraft θέλει ξεκάθαρα ν' αφυπνίσει και άλλους developers ώστε να μην υποστηρίξουν το μοντέλο κλειστής πλατφόρμας των Windows 8. Εντούτοις, Οι δηλώσεις του Notch προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στο κοινό, με αρκετό κόσμο να επικρίνει την απόφαση του Σουηδού developer να μην πιστοποιήσει το δημοφιλές sandbox παιχνίδι στα Windows 8.

Διαβάστε το review του Minecraft από το GameWorld, κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα